Dit zijn de leukste Hasseltse adresjes voor een geslaagd dagje kerstshoppen

Een winters dagje uit in Limburg

Julie Smout
  • Hasselt
Google maps
location

Tijdens de laatste maand van het jaar wordt Hasselt omgetoverd tot het gezelligste plekje van Limburg. Dit zijn de plekken die jij niet mag missen.

Met de 48 uur-kaart van Visit Hasselt zit je helemaal goed. Met deze kaart geniet je van massa's voordelen. Van gratis hapjes en drankjes tot gratis goodies en toegang (bijvoorbeeld op de schaatsbaan van Winterland). Voor maar €19,50 koop je een kaart bij Toerisme Hasselt. 

Walking in a Winter Wonderland 

Winterland is natuurlijk ook dit jaar de trekpleister. Op de kerstmarkt op het Dusartplein kuier je vrolijk rond en geniet je van de lekkerste smaken jenever. De liefhebber kunnen zich ook op de schaatsbaan begeven. Op eigen risico!

Keep calm & go shopping

Voor het perfecte kerstcadeau kan je terecht in de winkelstraat waar bijna elke keten een winkel heeft. Toch op zoek naar iets unieks? In de Dorpstraat kan je verschillende boetieks vinden met een eigen karakter.

Zo vind je in het Hendrikshuis originele en duurzame cadeaus. Bij Paplou kan je de perfecte outfit scoren voor tijdens de feestdagen. Voor eerlijke cadeaus kan je terecht bij de Oxfam Wereldwinkel. Tijdens hun cadeaudagen in december laat je je zeker en vast inpakken door hun leuke en lekkere fairtrade-items.

Zijn er nog kroketten?

Van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger. Gelukkig zorgt het foodtruckfestival Chefs on Wheels voor gevulde buikjes. Van zaterdag 16 tot 24 december kan je de trucks terugvinden rond de kathedraal op de Fruitmarkt.

Ho Ho Ho!

Helemaal Christmas crazy? Dan reserveer je best een plaatsje op de bus op 27 december. Tijdens een rondrit van 3,5 uur rijd je langs de mooiste kerstbuurten van Hasselt. En het beste moet nog komen: het is helemaal gratis!