"Creativiteit is in, maar ook nodig"

Ctrl Copy

Armelle charlotte

Foto’s voor "Creativiteit is in, maar ook nodig"

De mogelijke ontwerpen zijn eindeloos.

Ctrl copy. Dat is zeefdruk, riso, stencil en vooral artisanaal Antwerps. Het nieuw initiatief van Sven Mes leert je kennis maken met verschillende ambachten. “Het leuke aan zeefdrukken? Je kunt het op alles drukken.”

Retro feel

 De place to be om je deze zomer creatief uit te leven is beslist Ctrl copy. Het hippe werkatelier met zijn zeefdruk en dergelijke is toegankelijk voor iedereen. “Amateurs, grafici of zelf studenten aan de modeacademie die geïnteresseerd zijn om hun eigen prints te maken”, vertelt oprichter Sven Mes.

“Craftsmanship is terug in. Het is enorm interessant om iets tastbaar te maken van je creatie. Iedereen gebruikt vandaag wel photoshop, illustrator of indesign, maar dat wordt nooit verder gebracht dan op papier. Creativiteit is in, maar ook nodig en zeefdruk is zo leuk, omdat je het op al het mogelijke kan printen en de intensiteit van de kleur met niets anders is te evenaren.”

Place to create

Iets om zeker naar uit te kijken zijn de toonmomenten. Sven werkt met artists in residence, wat wil zeggen dat hij artiesten uitnodigt om van zijn atelier gebruik te maken zolang ze willen. Hun werk wordt dan later tentoongesteld. De eerste om te aanbidden? Tom Tosseyn, een hit in printontwerp. Hij werkte dan ook al voor modeontwerper Raf Simons.

Kijk dus mee uit naar de launch van de website en schrijf je snel in voor de leuke workshops of masterclasses en wie weet ontwerp jij volgend seizoen een hippe print.