Zeefdrukfestival Mesh43t kampeert in Oostende

Vrijstaat O.

Chez William - Kamp Noord - Charcuterie

Pieter
  • Vrijstaat O.
  • 27 tot 28 aug 2016
Google maps
location

Zeefdruk Chez William, Kamp Noord en Charcuterie slaan de met inkt doordrenkte handen weer in elkaar. ScreenPrint Festival Mesh43t komt voor de tweede keer op tweedaagse in Oostende, en kampeert deze keer in Vrijstaat O

Wie zich erachter? 

De drijvende kracht achter het festival is opnieuw Kamp Noord, een jongerenorganisatie die in Oostende een thuismatch speelt. Kamp Noord is een fiets- en zeefdrukatelier, expositieruimte en cultureel platform voor kunstenaars. Na de eerste editie in Gent - ondertsteund door vzw Charcuterie - komt Kamp Noord samen met Charcuterie en Zeefdruk Chez William nu de Oostendse jeugd onderrichten in de kunst van het zeefdrukken. 

Wat valt er te beleven? 

Op Mesh kan je genieten van oogverblindende zeefdrukwerken op zowel papier als textiel, van de betere DIY-werkjes tot de meesterwerken van professionals. Wie de inktmicrobe te pakken krijgt, kan tijdens verschillende workshops de kneepjes van het vak leren. Zoals het een degelijk festival betaamt, voorziet Vrijstaat O ook een zomerbar en een resem heerlijke foodstands.

Met je ENTREE-pas of EYCA-kaart krijg je korting of goodies bij alle ateliers én een gratis zeefdruk van Kamp Noord op eigen textiel op zondag. Breng dus zeker een tas of T-shirt mee!

Om de eerste dag van het festival af te sluiten, wordt de ELYSÉE voor een nacht een danstempel, waar feestpriesters als Ben Domos, Phara en Memno vs Samba komen prediken uit het evangelie der beats en bassen.

Wie doet er mee? 

Je kan er uiteraard werk zien uit de koker van Kamp Noord en Zeefdruk Chez William, maar ook onder anderen 1ste Verdiep, Vers Veld en Les Concasseurs komen tonen wat ze waard zijn.