Drie keer blokken in de zon

Juni = examens!

Martyna

Juni, de maand van de gevreesde blok. De periode waarin studenten zich in hun kamer opsluiten, alles veel interessanter lijkt dan je leerstof en je markeerstift je beste vriend is. Om de pijn te verzachten, zocht BILL drie plekjes uit waar studeren vlotter en vooral zonniger zal verlopen. 

In het park 

Het is wetenschappelijk bewezen dat frisse lucht goed is voor je hersenen. Om je hoofd fris te houden, is studeren in het park zeker geen slecht idee. Waar je ook woont, er zijn gegarandeerd gezellige parken in de buurt. Het is de ideale plek om je even af te zonderen en je helemaal te kunnen concentreren. Een kwartiertje pauze? Ga even wandelen. Beweging stimuleert ons bovenste kamertje. Oh ja, vergeet je picknickmandje vol powerfood niet mee te nemen!

Aan het water 

Leren, zonnen en af en toe een plonsje nemen? Dé ideale combo voor de blok. Voor dit trio moet je naar zee, een meer of met een beetje geluk: een vriend of vriendin met een zwembad of zwemvijver. Vergeet je niet in te smeren!

Op een terrasje

Elke studentenstad biedt leuke hotspots aan waar je gezellig kan lunchen of iets drinken. Want ook dat is belangrijk tijdens de blok. Examens gaan gepaard met slaaptekort en vermoeidheid. Een lekkere, maar vooral straffe koffie is een must. Pak je boeken, kies je favoriete barista uit en gaan!