Elisa Mol verkoopt haar witte sneakers als zoete broodjes

BILL Awards 2016

Categorie: Doen

Famke Pauwels

BILL Awards 2016: Elisa Mol

Categorie: Doen

Na haar secundaire school trok ze voor een jaar naar Firenze om er schoen- en accessoireontwerp te studeren. Nu, drie jaar later, leidt Elisa succesvol een eigen zaak met haar eigen sneakermerk Fiamme en accessoirelijn Frilles.

Hoe ben je op het idee gekomen om zelf sneakers te gaan ontwerpen?

"Ik kom uit een gezin van zelfstandigen en ik ben opgegroeid tussen de schoenen. Het kriebelde al snel om zelf iets te beginnen. Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar ze missen vaak kwaliteit. Ik ben op zoek gegaan naar de perfecte balans tussen het comfort van een leren schoen en het uitzicht van een stoere sneaker."

Die kwaliteit, wat betekent dat voor jou?

“Mijn sneakers worden met de hand gemaakt door een klein familiebedrijf in Italië. Ik ben van begin tot einde ook betrokken bij het gehele proces: van ontwerp en materiaalkeuze, tot verpakken en versturen. Ik doe het allemaal zelf.”

 

Waarvoor staat Fiamme?

“Fiamme is Italiaans voor vuur. Ik ben gefascineerd door vuur, het is hard en zacht tegelijk. Je kan het op verschillende manieren bekijken, een beetje zoals mijn sneakers. Een meisje van 13 kan ze dragen en zich ongelooflijk stoer voelen, terwijl een vrouw van 71 ze klassiek kan combineren. Mijn schoenen zijn veelzijdig en toegankelijk voor elke vrouw.”

Waar haal jij je inspiratie?

“Ik heb geen idolen of grote voorbeelden. Ik kijk op naar iedereen die naar buiten komt met iets van zichzelf. Mijn mama en mijn nonkel zijn heel inspirerend voor mij, vanwege hun succesvolle zaak. Maar mijn papa is goudsmid en die inspireert mij ook dagelijks. Ik haal mijn inspiratie uit mijn omgeving en enkel bij mensen die ik ken.”

"Ik ben met Fiamme gestart, omdat ik ontevreden was over de kwaliteit van het huidige sneakeraanbod."

Had je verwacht dat het zo snel zou gaan?

“Het is nog maar een jaar geleden sinds de lancering van Fiamme. Ik had niet verwacht dat het zo snel, zo succesvol zou worden. Maar het zou me verbazen moest het nu nóg sneller gaan. Dit is al heel uitzonderlijk en ik blijf met beide voeten op de grond.”

Waarom stemmen op Fiamme & Frilles?

“Om aan te tonen dat je kan doen wat je wil, hoe jong of hoe oud je ook bent. En met de positieve vibes van je omgeving, kom je al heel ver. Dus laten we allemaal onze positieve vibes de wereld insturen, zodat jong talent de kans krijgt om te bloeien!”

 

>> Stem op Elisa als jouw favoriet voor de BILL Awards in de categorie Doen.