De wereld (en je buikje) rond in Hasselt

Internationaal en culinair in Hasselt

Anne

Hasselt is niet voor niets de stad van de smaak: je kan er de hele wereld in geuren, kleuren en vooral smaken ontdekken. Ga eens op culinaire wereldreis in Hasselt! Wij selecteerden de meest internationale restaurants om je trip gemakkelijker te maken.

Zoals bij de bomma

Beginnen doen we uiteraard in België. In het Hooghuis vind je oer-Belgische gerechten zoals stoofvlees en garnaalkroketten. Afsluiten doe je natuurlijk met een pannenkoek met (Luikse!) siroop.

Meer info hier.

Niet alleen pizza en pasta

De Italiaanse keuken bestaat uit meer dan pizza en pasta, zo weten ze ook in restaurant La Sardegna. Natuurlijk staan deze twee specialiteiten ook in alle vormen en smaken op de kaart, maar je kunt er even goed terecht voor calamari alla diavola of saltimbocca alla romana. En aan die tiramisu is het ook moeilijk weerstaan ...

 

Meer info hier.

Dos cervezas, por favor

Met de zomer in zicht zijn er weinig dingen zo lekker als een bord verse tapas (en een glas sangria natuurlijk). In tapasbar El Bocado kun je je rond eten aan olijven, kaasjes en charcuterie. Wie een grote honger heeft, kiest voor één van de paella’s. Olé.

Meer info hier.

Vrijdag visdag

We vliegen even naar een ander werelddeel: bij Aki Sushi heb je een ruime keuze aan sushi en sashimi. Weet je niet wat te bestellen? Probeer één van de bootmenu’s!

Meer info hier.

Tea for two

Voor onze voorlaatste stop keren we terug naar het Oude Continent, en meer bepaald naar het Verenigd Koninkrijk. Dit land kent een lange en uitgebreide theetraditie, en laat dat nu net de specialiteit van Teastation zijn! Wie keuzestress heeft, raden we een andere zaak aan: Teastation heeft namelijk meer dan 160 soorten thee in zowat alle kleuren van de regenboog: rood, groen, wit, zwart, …

Meer info hier.

Burger 2.0

Amerika heeft veel specialiteiten, maar hun grootste culinaire verwezenlijking is en blijft toch de burger. Daar is Botanique Burger & Salad Bar het duidelijk mee eens: de populaire snack wordt hier naar een hoger niveau getild. Zelfgemaakte ketchup inbegrepen!

Meer info hier.