Deze verjaardag moet je vieren als je van Kortrijk bent

Den Trap wordt 26

Janne Vanhemmens

Legendarisch: met die beschrijving van café Den Trap zal iedereen die ooit in Kortrijk op school zat het helemaal eens zijn.

Menig zestienjarige stond namelijk elke vrijdag paraat voor de kleinste gevel in de Burgemeester Reynaertstraat met een plastic beker bier in de hand en gooide al eens een pijltje in de vogelpik beneden. Deze week viert het instituut zijn 26ste verjaardag: hip hip hoera! 

Minimuziektempel

Dat Kortrijk de muzikale broedplaats van West-Vlaanderen is, weten we al langer. Ozark Henry, SX en Amenra passeerden dan ook allemaal de revue in Den Trap. Het allerbeste? De “kinderen” van cafébaas Peter komen zelf ook graag terug naar de minimuziektempel. Zo tekenden Balthazar en Steak Number Eight present op Den Traps vorige verjaardag en passeerde Goose onlangs nog voor een verrassingsshow. Vrijdag mogen we alvast rekenen op Tomas De Soete, Turbo Dave en Bonnie en Bellini.

Word je vrijdag al ergens anders verwacht? Vrees niet, een gratis oudejaarsfeest zorgt voor een tweede kans om er feest te vieren, met 2KG Hoofdvlees en Dj LOTTO om het feest te dirigeren.

Lang zal het leven

Dansende Beren publiceerde dit najaar nog een lijstje jonge toppers uit de streek die op de rand van de doorbraak staan. Grote kans dat je ze al op het kleine podium aan het werk gezien hebt of dat ze er binnenkort op de affiche zullen staan.

In Den Trap mag je zowel rekenen op stevige rock als op absurde ontdekkingen. Zo zetten Brusselaars Alek et les Japonaises op een recente Labiele zundag de boel compleet op stelten. “Woar eje dedie nuj weer utgehaald?” Dat er nog veel verrassende avonden mogen komen in het keldercafé!