Geloof geen woord van wat deze gids zegt

Ceci n'est pas Bruxelles

Janne

"Semiprofessioneel onnozelaar": zo stelt Kamiel De Bruyne zich voor op zijn website. Ook wel gekend als Kamielus, werd hij bekend met zijn toiletpapiertekeningen, maar hij werkt ook mee aan tv-programma's en je kan hem inhuren als tekstschrijver of videomaker. Zijn recentste roeping? Twijfelachtige rondleidingen organiseren in Brussel.

De Brown Hall

Wist je dat het stadhuis in onze hoofdstad eigenlijk geen stadhuis is? Wat de Brown Hall (ooit door een tikfout foutief veranderd in Town Hall) dan wel oorspronkelijk was, vertelt Kamiel je aan het begin van de rondleiding op de Grote Markt. Ook de alternatieve waarheid rond Jeanneke Pis, de Beurs en de Koninginnegalerij kom je te weten tijdens de rondleiding van ongeveer twee uur.

Een natje en een droogje

Verwacht tijdens je tocht totaal onmogelijke verhalen, gevatte antwoorden en rare blikken van passanten. Het verwerken van alle absurde informatie kan met een Brussels biertje, een pralientje en voor het mogelijk essentieel afkoelen of opwarmen tijdens de wandeling zijn er ook nog wafels of ijsjes.

Inschrijven maar

Wij waren alvast helemaal verkocht voor de grappigste tour die we ooit al meevolgden. De rondleiding is geschikt voor dagjestoeristen met vooroordelen, Brusselaars en iedereen die van leuke verhalen houdt. Kamiel kijkt er ook hard naar uit om zijn eerste groep Japanners rond te leiden!

Info en reservaties op http://www.cecinestpasbruxelles.be/, met de groetjes van BILL!