Mindfulness tussen de kunstwerken

Beweging en kunst all in one?! Oh ja!

Sam

Ik vind het wel wat hebben: yoga tussen kunstwerken. Je hoofd even leegmaken voor je het weer vult met indrukken, of omgekeerd. Bovendien zit een bezoek aan het museum vaak in de democratische prijs van je yogales inbegrepen. 

Hatha Yoga in Villa Empain

Villa Empain geldt zonder meer als een van dé pareltjes van de Brusselse art-decoarchitectuur. Het prachtige museum bevindt zich niet onmiddellijk in hartje Brussel, maar is meer dan de moeite waard om even voor om te rijden. De Boghossianstichting biedt er het hele jaar door unieke activiteiten aan zoals concerten, dansvoorstellingen, workshops, filmvoorstellingen, performances en uiteraard ook yogalessen (op woensdagochtend). 

Goed om weten: Villa Empain opende zopas een eigen lunchcafé. Sang-Hoon Degeimbre, chef-kok van sterrenrestaurant L’Air du Temps, bepaalt van 15 mei tot eind juli wat er op de kaart komt. 

Meer info

Slow Focus in het FOMU

Op dinsdag kan je tijdens je lunchpauze tot rust komen in het FOMU. Tijdens Slow Focus leer je bewust kijken naar foto’s en doe je een aantal mindfulness oefeningen om volledig tot rust te komen. Het is niet nodig om te reserveren. Je mag je de dag zelf aanmelden bij de balie. Je deelname aan Slow Focus is bovendien gratis, je betaalt enkel je toegangsticket tot het museum. Handig, toch?

Meer info 

Zen @ M HKA 

Elke twee weken kan je je op donderdagavond verwachten aan een ontspannende sessie yoga tussen de kunstwerken van het M HKA. Iedereen is welkom, ervaring is geen vereiste. Je toegangsticket geeft toegang tot het volledige museum, ga dus zeker wat vroeger om de tijdelijke tentoonstellingen te beleven.

Meer info

Ontspannen met de kunst van Michel Mouffe

 

Brusselse Yogi's kunnen ook terecht  in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. De schilderijen die Michel Mouffe speciaal voor de KMSKB maakte, vormen de achtergrond van de sessies. De yoga – in het Engels gegeven – is toegankelijk voor iedereen (beginners of gevorderden), vanaf 18 jaar. 

Meer info

© Lene Ector