Leg dit jaar eens een geit onder de kerstboom

S.O.S kerstshoppen

Pieter Claes

Wil je dit jaar je voltallige familie compleet wegblazen met belachelijk originele kerstcadeaus? Volg onze tips en je scoort gegarandeerd bij iedereen, van je blokkend neefje tot je zwangere zus. 

1. Voor je bomma: badass breiboeken 

Voor dit kerstfeest komt alle hulp helaas te laat, maar met dit cadeau kan je tenminste wel voorkomen dat je in 2018 opnieuw een mottige zelfgebreide sjaal of trui van je bomma ontvangt. Op Amazon vind je namelijk meer dan genoeg gidsen voor badass breiwerk. Wat dacht je van een cursus voor handwerk recht uit de grootste literaire klassiekers, een lijst breiprojecten voor een nakende Apocalyps of het meesterwerk met de veelzeggende titel Knits for Nerds

2. Voor je blokkend neefje: een gigantische koffiethermoskan om de examens te doorstaan

Je neefje zit voor het eerst in de blok en jij weet als geen ander dat hij dan vooral nood heeft aan praktische hulp. Om met je geschenk elke mogelijk vorm van afleiding te vermijden, geef je hem dit jaar een industriële koffiethermoskan van twee liter. Daar heeft hij per slot van rekening op dit moment meer aan dan aan cinematickets of een plaat. 

3. Voor je puberbroer: Playstation-games die hij helemaal zelf kan downloaden  

Heb je een broer die enkel tevreden valt te stellen met Playstation-games? En stopt jouw kennis van games helaas bij het dagelijks potje Tetris met Ben Crabbé? Wees dan gewoon lui en gemakzuchtig: geef hem een Playstation Netwerk Card van Startselect. Zo kan hij zijn kerstcadeau helemaal zelf downloaden (en moet jij niet terug naar de winkel lopen om een game te ruilen dat hij al had). 

4. Voor moeilijke klanten (m/v): vertrouw de hipster-roulette van Piet Moodshop 

De webshop van Piet Moodshop hakt voor jou de moeilijkste cadeau-knopen door. Je geeft simpelweg alle mogelijk kwaliteit van de ontvanger in (man of vrouw, jong of oud, klassiek of edgy en je beschikbare budget). Ideaal voor een nicht met extreem hoge eisen of een nukkige nonkel die nooit tevreden is. 

5. Voor de toekomstige moeder: “sorry voor de protjes”

Je kan natuurlijk ook gewoon een kruippak of een slabbetje kopen, maar wij verkiezen de hilarische strijkapplicaties van Eva Mouton. Met een paar hete vegen maak je van een saai, wit T-shirt een uniek stuk. Onze favoriet: de blauwe wolk met de toepasselijke tekst Sorry voor de protjes. Een pak origineler en vooral ook goedkoper dan babykleding van dure merken (want die wordt per slot van rekening toch gewoon volgek*kt). 

6. Voor je hippie-ouders: een Oxfam-geit

Wil je dit jaar écht origineel uit de hoek komen? Geef dan een geit, een ezel of een koe cadeau.
Oxfam biedt je de optie om een hele dierentuin onder de kerstboom te verzamelen, al moet je dat niet al te letterlijk nemen. Je kan namelijk kiezen uit een heleboel wenskaarten waarop de betreffende dieren afgebeeld staan, maar in werkelijkheid geef je een geldsom aan één van de Oxfam-projecten. Zo gaat er bijvoorbeeld bij elke verkochte 'geit' een bedrag naar een landbouwproject.