Needles and Pins klapt uit de biecht

De oudste piercingstudio van Limburg

Pieter
  • Needles and Pins piercings
Google maps
location

Needles and Pins is de oudste piercingstudio van Limburg. Al vierentwintig jaar moet je op de Kempischesteenweg zijn voor alles wat met bodymods te maken heeft. Wij voelden professionele piercer David Evens aan de tand over zijn niet alledaagse job. 

David Evens : "De zaak werd opgericht door Marc in 1992. Hij was één van de eersten die zich exclusief ging specialiseren in piercings. Needles and Pins groeide dan ook snel uit tot een begrip in het wereldje. Zeven jaar later ging Wim in de leer bij Marc, om in 2006 de zaak over te nemen. Zelf begon ik in 2011 aan mijn opleiding, en vandaag ben ik mede-eigenaar."

Wat moet je studeren om piercer te worden? 

"Alles begint met de passie voor het beroep, want het is een stiel die je vooral leert in de praktijk. Zowel Wim als ikzelf kwamen hier eerst en vooral als klant. Marc gaf zijn kennis door aan Wim, die mij op zijn beurt de kneepjes van het vak bijbracht. We volgen natuurlijk wel de nieuwe trends en scholen ons regelmatig bij op het gebied van technieken, hygiëne en klantvriendelijkheid."

Wat is het leukste aan je job en wat is er minder leuk? 

"Het contact met de klanten is altijd plezierig. Omdat je elke dag zoveel verschillende piercings plaatst, kan je je werk ook moeilijk beu worden. Eerlijk: ik kan echt geen minpunten bedenken." 

Weiger je soms een verzoek van een klant? 

"Ja, wanneer mensen om een piercing vragen waarvan we weten dat ze haast zeker niet mooi zal genezen. We weigeren ook verzoeken die esthetisch gezien onverantwoord zijn."

Wat zijn de populairste plaatsen voor een piercing? 

"Bepaalde piercings blijven in de mode. De meeste mensen kiezen nog steeds voor een juweel in hun navel, tong, lip, of neus."

Zijn er bepaalde piercings die aan een opmars bezig zijn? 

"Verschillende piercings in het oor zijn tegenwoordig erg in trek. Maar ook neuspiercings en microdermals (een onderhuids aangebracht plaatje met één punt boven de huid, waarop een juweel kan worden bevestigd, red.) zijn heel sterk aan het opkomen." 

 

Heb je na het lezen van dit artikel zin in je eerste (of gewoon je volgende) piercing? Vergeet dan zeker je Joyn-kaart niet op weg naar Needles and Pins. Bij elk bezoek kan je namelijk je kaart scannen, om vervolgens voordelen en kortingen bij elkaar te sprokkelen voor jezelf, je vrienden of voor een goed doel.