Pinterest in't echt op Retrodag

Retrodag in de Kringwinkel

Sofie

"Wie kringt, die wint". Onder dat motto trek ik op regelmatig naar Kringwinkels om nieuwigheden te spotten. Met een beperkt budget koop je er erg leuke, unieke Pinterest-waardige spulletjes. Op Retrodag doen de Kringwinkels er nog een schepje bovenop, met een selectie van de leukste vintage-spulletjes. 

Zelf ging ik zaterdag op jacht in enkele Kringwinkels in de Kempen om spulletjes van hun vergane glorie te redden en nieuw leven in te blazen. Met 50 euro op zak, is dit mijn buit. 

Stoel (€10)

Ik was al langer op zoek naar mooie en liefst kleurrijke formica-stoelen, dus het is geen wonder dat mijn oog viel op deze lookalike. De kleine beschadiging achteraan kan ik zelf eenvoudig repareren, dus score!

Naaidoos (€9.5)

Tijdens de Retrodagen zijn sommige spulletjes net iets duurder. Dit houten doosje valt onder die categorie. De originele Kringwinkelprijs prijkt nog onderaan het kistje, maar het verschil is verwaarloosbaar. Ik heb voortaan een mooie en praktische opbergplaats voor mijn make-up.

Servies (€8)

Ik kan het niet meer ontkennen, ik heb een zwak voor de kleur roze. De pastelkleurige bordjes in combinatie met de grafische prints van de kopjes kon ik niet laten staan. Voor een prijsje neem ik dit alles mee naar huis.

Camera (€3.5)

Normaal gezien check ik steeds even online voor ik een camera aanschaf, maar wegens gebrek aan een werkende internetverbinding (en geduld), nam ik deze op goed geluk mee naar huis. Voor 3,5 euro kan je niet sukkelen. Het blijft nog even gokken of hij het nog doet, en anders doet hij ook gewoon dienst als decoratiestuk. Win-win!

Tangram (€3)

Kijker van De Mol? Dan komt dit spelletje je wellicht bekend voor. Ik heb een zwak voor geometrische vormen, de Chinese puzzel gaat dus ook mee naar huis.

De afrekening

Voor nog geen €35 is mijn interieur weer wat rijker geworden met stuk voor stuk originele spulletjes die je nergens anders kan vinden. Ik ben weer een tevreden mens!

Wil je zelf ook nog enkele retro items scoren? Check dan hier even welke Kringwinkels deelnamen aan de Retrodag. De spulletjes blijven er nog even staan!