Back to the Roaring Twenties

Event: Into The Roaring Twenties

Concept: Retro in Rillaar

Pieter

Into The Roaring Twenties.jpg

© Koncepts events

Google maps
location

We krijgen er met z'n allen maar niet genoeg van: vintage is en blijft hot. Eventbureau Koncepts is bij de pinken en organiseert op 12 april de eerste editie van Into The Roaring Twenties. Van een live jazzband tot authentieke cocktails: de jaren twintig zullen in volle glorie herleven.

Je kapsel kan je ter plekken dan wel in de historische plooi laten leggen, toch denken wij dat enkele tips hier op hun plaats zijn. Want wie "met zijn tijd mee wil zijn", moet toch enkele weetjes in het achterhoofd houden. 

1. Drink geen gin uit een badkuip

Blijf kalm, we veronderstellen dat de organisatoren op dit gebied een toegeving zullen doen. Feit is wel dat tijdens de Drooglegging in de jaren twintig verschillende dronkaards zich verslikten in zogenaamde bathtub gin. Sluwe barmannen gingen stiekem aan het brouwen in hun badkuip om brood op de plank te krijgen. Het spul was niet te drinken, tenzij in mierzoete cocktails.

2. Stift je lippen rood

Toen Maurice Levy in 1915 een metalen huls uitvond om lipstick in te bewaren, was er geen houden meer aan. De look van de jaren twintig draait helemaal rond volle, opvallende pruilmondjes. Een kluns met een trillende hand? Geen paniek, want ook het lipsjabloon werd in de jaren twintig uitgevonden.

3. Bekijk de films

Hier spelen we een beetje vals, want The Roaring Twenties (1939) en The Great Gatsby (2013) werden uiteraard niet in de jaren twintig opgenomen. Toch gunnen ze je een interessante blik op de tijdsgeest, zij het voornamelijk van de sociale elite. Bovendien heb je meteen een excuus om vier uur lang naar respectievelijk Humphrey Bogart en Leonardo DiCaprio te staren.

4. Doe de charleston

Je kan op 12 april dan wel een spoedcursus volgen, toch raden we aan om nu al wat te oefenen. De charleston lijkt misschien simpel, maar schijn bedriegt. Denk aan een waanzinnige mix van twerken en hakken, maar dan op stiletto’s.

Meer weten? Bezoek dan zeker de website van Koncepts.

Schrijf je snel in als je Into The Roaring Twenties niet wil missen, want de plaatsen zijn beperkt.