Creatief collectief Misfit

BILL Awards

Categorie: Doen

Eva

Misfit? Misfit! Joppe Behaeghe legt uit: "Misfit is een sociaal-culturele vzw die een fictieve brug bouwt tussen jongeren, kunst en maatschappelijke problematiek. Die drie pijlers integreren we in elk van onze projecten: van huiskamerconcerten tot workshops voor kinderen."

And if you don't know, now you know. In totaal houden elf krachten de boel bij Misfit draaiende. En dat doen ze goed. BILL nomineerde hen voor een BILL Award in de categorie Doen. Waarom je op hen moet stemmen?

Joppe Behaeghe (oprichter): "Steun de underdog. We zijn een bende gedreven jonge mensen met een stapel leuke ideeën, al zeg ik het zelf. Bovendien organiseren wij evenementen en projecten waarop letterlijk iedereen welgekomen is. Wie stemt, deelt natuurlijk ook een beetje in de toekomstige vruchten."

Feestvieren 2.0.

Wat mogen die toekomstige vruchten zijn?

"Ik wil een nieuw Apostrof-achtig feest uitwerken. Apostrof is een nieuwe vorm van feestvieren: een totaalbeleving van muziek, film en beeldende kunst. De vorige editie was in samenwerking met Raskals collectief (De Kapitein, Kortpaard, La Mauntagne, De Grote Ganesh...). Daar houden we mooie herinneringen aan over."

Apostrof is niet het enige liefdeskind dat Misfit baart.

"Klopt. Ons laatste evenement was Winterwoordennacht, een avond die voortkwam uit een samenwerking tussen Misfit en cultuurdienst Waregem. We brachten knappe muziek, intrigerende teksten, illustraties, dans en videokunst samen. Een concept dat elke keer verbazend leuk uitdraait."

Blijft jullie team uitbreiden?

"Steeds meer mensen pikken onze werking op en beginnen te begrijpen waar we mee bezig zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Of zo."

 

Een giechelende Italiaanse vriendenfamilia

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om bij Misfit te horen?

"Je moet koffie kunnen drinken en de mindset van Slowdive en Burial begrijpen."

Zijn jullie een giechelende vriendenbende of een Italiaanse familia?

"Een giechelende Italiaanse vriendenfamilia."

Wat zou jullie totemnaam zijn?

"Lustige vlinder."

Had je tien miljoen, wat zou Misfit dan doen?

"Alles aan zakkenman geven."

Jullie zijn jaloers op mensen die…?

"Jaloers? Geen idee wat dat is. You get what you deserve."

Gekke tattoos of piercings in de groep?

"Tellen brandmerken ook mee?"

Houd de facebookpagina van Misfit in de gaten en check waar ze mee bezig zijn.