De wereld rond in Brugge

Exotische citytrippen in het Venetië van het noorden

Pieter

De wereld rond in Brugge

Er valt in Brugge echt wel meer te beleven dan enkel kantklossen en met een bootje varen. Ons alternatief? Een (cultureel verantwoorde) wereldreis doorheen Engeland, de Aziatische rimboe en Lapland. 

Stop 1: Britse high tea bij De Proeverie 

De Proeverie brengt een stukje Britse high society naar de Brugse binnenstad. Het interieur lijkt wel het boudoir van Queen Elizabeth (check vooral de geestige portretten van maltezers in maatpakken). Wij genoten van een afschuwelijk lekker red velvet cupcakeje, terwijl twee authentieke Britse bomma's op de achtergrond het weer van de dag becommentarieerden.

Fancy koffie - excuseer ons, thee - slurpen uit een heerlijk potsierlijk porseleinen kopje? Met keuze uit pakweg vijfhonderd verschillende cupcakes, taartjes en ander lekkers? Don't mind if we do. 

De Proeverie - Katelijnestraat 6 - Open tussen 9.30u en 18u - Maandag gesloten 

Stop 2: Een trip door de rimboe bij Choco Jungle Bar 

Naast het frietmuseum kan je bij Choco Jungle Bar terecht voor smakelijke cacaobrouwsels uit het tijdperk van de Maya's of de Azteken. Geen fan van exotische sapjes? Je kan er ook op veilig spelen met een meer klassieke pannenkoek of wafel. Wel even opletten voor de anaconda van vijftien meter die over de zaak waakt. Wij trokken ons toch maar wijselijk terug in de indoor boomhut. 

Choco Jungle Bar - Vlamingenstraat 31 - geopend van 11u tot 18u 

Stop 3: Kerstmis ontploft bij De Witte Pelikaan

Een zeemeermin. In een kerstboom. In Brugge. In juni. Deal with it. Bij De Witte Pelikaan zijn ze (op het maniakale af) dol op alles wat nog maar naar Kerstmis ruikt. De verkoopster verzekerde ons dat ze ondanks haar job "nog altijd enorm uitkijkt naar de kerstperiode". Wij weten in elk geval waar we in december onze kerstversiering gaan inslaan. Check zeker ook een keer de kelder, als je tenminste de kudde pinguïns niet wil missen. 

De Witte Pelikaan - Vlamingenstraat 23 - Tijdens de zomermaanden open van 10u tot 18u - Zondag gesloten