Doordeweeks DOK

Jouw weekplanning

DOK Gent

Marie
Google maps
location

Intussen weet iedereen dat DOK in de Gentse haven in de zomer een bruisende plek vol activiteiten is. Maar wat is er nu echt de moeite van het overgrote aanbod? BILL selecteert de leukste activiteiten, voor elke dag eentje. 

Maandag

Maandag, saai? Niet als het van de Rode Duivels afhangt. Op maandag 11 en 18 juni speelt ons elftal respectievelijk tegen Costa Rica en Panama. Ook als je voetbal normaal gezien doodsaai vindt, is zo'n WK-match de moeite. DOK zendt alle matchen uit op groot scherm en dat is sfeer verzekerd!

Dinsdag

Refu Interim is een organisatie die nieuwkomers in België naar vrijwilligheidswerk helpt te zoeken. Om de twee weken houden ze op dinsdag de DOKkantine of de voortuin open. Op 22 mei kun je een graffiti-initiatie van Cee Pil meevolgen, een van de huiskunstenaars van DOK. 

Woensdag

Om je week in twee te breken voorziet Stand & Deliver elke laatste woensdag van de maand een avondje poetryslam, stand-up comedy en andere performances. De rode draad is steeds het vertellen van verhalen, waarbij alles in de strijd word geworpen. Ritme, klanken, woorden, gebaren, niets is te zot. Aarzel niet om tijdens de open mic zelf het podium te verkennen.

Donderdag

Elke donderdag geeft De Buurderij je de mogelijkheid om biologische kwaliteitsproducten te kopen, rechtstreeks van de producent. Die ontmoeting en de gezelligheid staan centraal, want De Buurderij zet zich in voor de korte voedingsketen. Daarnaast organiseren ze regelmatig interessante workshops en proeverijen.

Vrijdag

Yes, 't is weekend! Democrazy is geen vaste dokbewoner, maar organiseert op vrijdag wel geregeld concerten van nieuwe artiesten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Smooky Margielaa, een opkomende rapper die nog maar 15 (!) is, maar nu al beste maatjes met A$AP Rocky en Kendrick Lamar

Zaterdag

Geen betere manier om je dansbenen van vrijdagavond te stretchen dan met een acrobatieworkshop met Point of Gravity. Via kracht- en flexibiliteittraining wil het circusgezelschap het publiek bewustmaken van hun eigen lichaam. Voor kinderen, volwassenen, mensen met een beperking, iedereen is welkom. 

Zondag

Zondag rustdag? Niets van! Op DOK is er op zondag steeds een strakke planning. Beginnen doe je met een brunch, die maandelijks verandert door particuliere foodies. Met DéKachePot kun je je stervende planten redden, een keer per maand is er een rommelmarkt, en ook voor kinderen is er altijd plezier in overvloed. Eén zondag zal niet genoeg zijn, dus hou het volgende weekend maar al vrij!