Eerste Hulp Bij Moederdag: 5x brunchen in Gent

BILL helpt jou je mama te verwennen

Marie

Zondag is het Moederdag. Rats vergeten, geen inspiratie of geen tijd om een cadeau te verzinnen? Brunch is altijd een goed idee, en deze vijf plekjes in Gent zullen je mama helemaal tevreden stemmen.  

1. Franz Gustav

Ham 163, 9000 Gent

Als het op prijs-kwaliteit aankomt, vind je in Gent geen beter brunchrestaurant dan Franz Gustav, tussen het Baudelopark en Dok Noord. Ze bieden verschillende formules, steeds met artisanale, verse producten en elk een aangepaste, eerlijke prijs. Leuk detail: hier komt de brunch in verschillende gangen. Geen gepuzzel met koffiekopjes en broodmandjes dus, maar zonder haast je eten naar binnen werken. Neem dat gerust letterlijk, want hier kun je de hele dag door brunchen. 

2. Rokkebolle

Hoveniersstraat 37, 9050 Gent

De award voor origineelste brunch gaat zonder twijfel naar Rokkebolle in Ledeberg. Elke maand creëren ze een nieuw aanbod, gebaseerd op seizoensgroenten en -fruit. Verwacht hier geen koffiekoeken uit de oven, maar verfijnde gerechtjes - met aandacht voor vegetariërs. Een klassieker bij de brunch in Rokkebolle is het vitamineshotje: een pittige opkikker die je in één teug naar binnen kunt kappen. Ideale overgang voor de katerkopkes onder ons!

3. BE O Versbar

Heilige-Geeststraat 6, 9000 Gent

Een biologische markt als oase van rust te midden van het Gentse centrum? Je zou het haast niet geloven, maar de bezielers van de BE O (staat voor Be Organic) zijn er wonderwel in geslaagd. Je kunt er tercht voor je dagelijkse inkopen - verse en biologische groenten en fruit, pasta, noten en zaden in bulk, artisanale kazen, noem maar op. Na een tijdje kwamen de eigenaars op het idee om de restjes van de markt op te gebruiken en sapjes en gerechtjes te verkopen in een versbar. Intussen een origineel brunch- en lunchadres, een echte aanrader!

4. Wald

Dendermondsesteenweg 39/001, 9000 Gent

Wald ligt aan de Dampoort, de stadsrand van Gent, maar als je er binnen stapt zou je denken dat je in de jungle vertoeft. De vele bloemen en planten bepalen de sfeer in Wald, maar je kunt ze ook meenemen naar huis om daar een persoonlijke plantentuin te creëren. Op zondag is er een brunchbuffet met de klassiekers - yoghurt, toespijs en koffiekoeken - en enkele originele homemade aanvullingen zoals spreads, quiches en seizoenssalades. 

5. Madam Bakster

Brabantdam 142, 9000 Gent

In Gent is Madam Bakster stilaan een begrip geworden. Onder het motto van guiltfree bakery wil Madam Bakster zoete lekkernijen voor iedereen maken. Daarom gebruikt ze geen tarwe, geraffineerde suikers of dierlijke producten in haar gebak. In de koffiebar kun je naast de legendarische taarten (denk aan citroen-avocado, dayum) sinds kort ook brunchen zonder schuldgevoel. Zei er iemand rijstpap met huisgemaakte amandelmelk?