Koffie in Kortrijk

deDingen - Fanny's - Viva Sara - Kaffee Renée

Hotspots voor cafeïneslaven

Eva

Toen Mae West de wijze woorden "too much of a good thing can be wonderful" over haar lippen liet rollen, had ze het ongetwijfeld over koffie. Toegegeven, die trillende handen en slapeloze nachten zijn een domper op de feestvreugde. Maar de liefde voor een verse zatte kaffie gaat boven alles.

Kortrijk is een koffiestad bij uitstek. Plaatsen te over waar je je tegoed kan doen aan het liquide, zwarte goud. Maar waar drink je nu écht de beste koffie? BILL zocht het voor je uit.

De onbetwiste nummer één: deDingen

In de gezelligste huiskamer van Kortrijk drink je meteen ook de beste koffie. Die wordt bovendien met liefde gemaakt en met een glimlach geserveerd. DeKoffiemachine zelf is een sight for sore eyes en het ontbreekt in deDingen niet aan gepaste lectuur. Je leest er niet zomaar deKrant tijdens het koffieslurpen. Neem er Het Boek der Geheimen bij en ontdek wat er roert in de diepste kronkels van de menselijke ziel.

Budastraat 12

De nieuwkomer: Fanny’s

The new kid in town is een topper, dat weten we nu al. De kaart staat vol straffe en minder straffe koffie van de beste kwaliteit en heerlijke taartjes voor erbij. Hoewel je het langs de buitenkant niet meteen zou geloven, is Fanny's een moderne en oergezellige plek. Wij voorspellen dat het er deze zomer fijn vertoeven wordt op het terras vlak aan de Leie. En koffie smaakt trouwens nog beter in de zon. Echt waar.

Diksmuidekaai 2

De vaste waarde: Viva Sara Kaffée

Een winkel waar je uitmuntende koffie en thee koopt, een uitzonderlijke mooie bar en een ongelofelijk uitgebreid aanbod aan cafeïnerijke dranken en dat allemaal gerund door bekende barista's. In Viva Sara Kaffée kom je thuis in het walhalla van en voor koffieliefhebbers. De ruimte is iets te groot om een tientje voor sfeer en gezelligheid in de wacht te slepen, maar de buitenaardse desserts maken dat ruimschoots goed. Een must see in Kortrijk.

Grote Markt 33

Eervolle vermelding: Kaffee Renée

Hoewel Kaffee Renée niet echt bekend staat om z'n koffie -maar eerder om z'n heerlijke chocomelk, taart, pralines, frozen yoghurt and so on- kan de zaak niet in deze lijst ontbreken. Iedereen met een zwak voor zoet gaat hier buiten met een zalige plakbek. Het Kaffee is zo populair dat het soms vechten -of gewoon wachten- is op een plekje. Het allerbeste wat je hier naar binnen speelt? De Frozen Yoghurt met vers fruit. Nom.

Lange Steenstraat 32