Kom-uit-je-kot-tips voor dit weekend

Voor elke provincie wat wils

Yannick

In het weekend is het altijd verleidelijk om de hele dag in de zetel te hangen en een no-brainer te bingen maar wij weten op deze zonnige vrijdag wel beter. Je zou ervan schrikken wat je allemaal kan ontdekken in die lelijke betonnen jungle genaamd Vlaanderen. Wij willen dat jij je amuseert dit weekend en als je naar een van deze evenementen gaat, praat je daar volgend weekend nog over.

URB (5-6 april) @ Brugge

Wat gebeurt er als je kunst en performers in cafés, wasserettes of in het midden van een stadsplein zet? URB natuurlijk, het Urban Art Festival in Brugge. Verdwaal in de feeërieke straatjes en spring af en toe binnen of buiten om bijvoorbeeld rapper Rare Akuma, het dragcollectief House of Lux of designer Clara Neuenschwander aan het werk te zien.

Meer info vind je hier.

Facts (6-7 april) @ Flanders Expo Gent

Misschien ligt je Wonder Womanpak of Gandalfkleed al klaar, toch is Facts veel meer dan cosplay. Je kan er nieuwe games testen, je favoriete acteurs ontmoeten en je komt er alles te weten over wat de toekomst brengt op vlak van sci-fi, fantasy en animatie. Get your geek on!

Meer info vind je hier.

BRDCST (4-7 april) @ Ancienne Belgique Brussel

Hou je van muziek en reizen? Dan hoef je dit weekend zelfs het land niet uit. BRDCST is the place to be. Je gaat je oren niet geloven als je luistert naar de futuristische jazz van The Comet Is Coming, de duistere postpunk van Whispering Sons of de Londense rapper met Nigeriaanse roots Obongjayar. Het programma gaat volledig tegen de algoritmes in. Hier ga je pas echt wat nieuws ontdekken.

Meer info vind je hier.

Hellhole (5 april) @ Cinema ZED Leuven

Wat er op 22 maart 2016 gebeurde in Brussel, proberen we allemaal nog steeds te verwerken. En dat de grootste idioot ter wereld onze prachtige hoofdstad tot hellhole doopte, hielp al helemaal niet. Regisseur Bas Devos kroop onder de huid van 3 totaal verschillende Brusselaars en toont hoe zij de aanslagen verwerken. Op 5 april zal hij er zelf bij zijn om een woordje uitleg te geven maar je kan de film daarna ook nog bekijken in Cinema ZED.

Meer info vind je hier.

FLOW @ C-Mine Genk

De derdejaars fotografiestudenten van LUCA in Genk werkten voor de tentoonstelling FLOW rond dans. Samen met choreografen dachten ze na over hoe ze hun kunsten konden combineren tot een uniek visueel geheel. Heel interessant en de ideale plek om opkomend talent te ontdekken in zowel de dans als de fotografie. Je kan nog gaan kijken tot 25 april.

Meer info vind je hier.

Kurabu (6 april) @ De Club Mechelen

Laten we eerlijk zijn, het weekend dient vooral om loco in de coco te gaan op de dansvloer. Mechelen werkt al een tijdje aan een bruisender nachtleven en met Transit M, een allegaartje van feestzalen, sportgelegenheden en stroken groen, stampt de stad een ambitieuze locatie uit de grond. Een van die zalen is De Club en hippe vogel Nosedrip strijkt er zaterdag neer op Kurabu met een platenbak vol groovy pompers.

Meer info vind je hier.