Ontdek dé hotspots in Gent

Newplacestobe festival

Jelijn
  • Gent
  • 27 tot 29 maa 2015
Google maps
location

De hipste adresjes van Gent ontdek je in het weekend van 27 tot 29 maart dankzij het Newplacestobe festival. Meer dan twintig hotspots openen de deuren en gaan op zoek naar een partner in crime om jullie te verrassen.

Newplacestobe is een handige website voor iedereen die op zoek is naar een verrukkelijk restaurant, een knusse koffiebar of een trendy club. Nu gaan ze voor het eerst offline en slaan ze de handen in elkaar met de hipste hotspots in Gent om jullie een geweldig weekend te bezorgen.

Deborah Dekrem van Newplacestobe.com: “We vonden het fijn om een creatieve samenwerking te bedenken met de eigenaars van de zaken waar we dagelijks over schrijven. Toen we bij hen polsten over een mogelijk festival, bleken ze ons enthousiasme te delen."

Samen sterk

Tijdens het festival krijg je de mogelijkheid om de adresjes op een unieke manier te ontdekken. De zaken staan er deze keer niet alleen voor, ze gingen op zoek naar een partner in crime. Wij zochten én vonden drie kruisbestuivingen waar jullie zeker eens moeten binnenspringen!

Boys only: Bidon vs. DON

De jongens onder ons moeten een kijkje nemen bij Bidon. Zij combineren twee heel uiteenlopende dingen: koffie en fietsen. Met een kopje in de hand kan je op zoek naar jouw favoriete fiets, of een unieke accessoire. Tijdens het Newplacestobe festival kan je er meteen ook een outfit scoren uit de stoere mannenwinkel DON. Shoppen, fietsen en koffie in één. Kan het nog makkelijker?

Girls only: Studiobambam vs. Maaike Kleedt vs. Julie's House

De meisjes die op zoek zijn naar een uniek stuk en een lekkere cupcake mogen Studiobambam niet links laten liggen. Studiobambam is een creatief bureau dat voor de gelegenheid de cupcakes van Julie’s House onder handen neemt. Je kan er genieten van enkele goddelijke cupcakes in limited edition. En er is meer: de kledij en schoenen die je aankoopt bij Maaike Kleedt worden volledig gepimpt door Studiobambam. Je schoenen versieren met hartjes, tekst of diamanten? Voor één keer kan het.

Boys & Girls: Lokaal vs. Marmod

De Brabantdam is the place to be voor wie een lege maag heeft. Lokaal is een vegetarisch eet- en theehuis en biedt jullie tijdens het festival een uitzonderlijk menu aan. Samen met Marmod, de trekpleister voor fashionista’s en creatieve zielen, flansen ze een menu in elkaar met voedseloverschotten in de buurt. Een lekkere én bewuste maaltijd.

Kiezen is verliezen

Voor de moeilijke kiezers is er ook een festivalparcours. Het traject start aan het nieuwe Kunstencentrumdepot (Gouvernementstraat 7) in Gent. Met de uitgestippelde route ontdek je alle deelnemende adresjes, maar ook extra activiteiten. Bovendien kom je op die manier te weten waar de geheime cocktailbar zich vertstopt heeft. Spannend!

Deborah: "We willen een nieuwe en meer creatieve vorm van een stadsparcours lanceren. We laten de bezoekers op een andere manier kennis maken met zelfstandige ondernemers en we stellen onze online adressen eens op een andere manier in de kijker."

Meer info over het evenement en de samenwerkingen vind je hier of check de Facebookpagina.