Proeven in Gent

Gent Smaakt

Culinair festival

Eline
  • Stadscentrum Gent
  • 24 tot 28 mei 2017
Google maps
location

Al voor de zevende keer vindt deze week Gent Smaakt plaats, een culinair festival in het hart van de stad. Van 24 tot 28 mei wordt de site aan de Gentse Stadshal ingepalmd door foodtrucks, kookstanden en een gezellige bar.

Vijf dagen lang kan je je smaakpapillen de vrije loop laten gaan. De standhouders van Gent Smaakt voorzien voor ieder wat wils. Van lekkere kazen en topwijnen tot artisanaal ijs en kwaliteitsvolle koffie.

Samen spaghetti

Zo kunnen de bezoekers van Bavet zelf hun spaghetti samenstellen. Bij Bavet staat eten met vrienden centraal. De bezielers zien het concept dan ook als een werkwoord: bavetten betekent samen genieten van spaghetti.

Bij Gaston kan je dan weer terecht voor een bijzondere, huisgemaakte cocktail. Het bekende dakterras opent in juli en augustus weer zijn deuren, maar is nu al present op Gent Smaakt. Voor een guilty pleasure of een ouderwetse afternoon tea moet je bij Alice langsgaan, waar je hun heerlijke patisserie kan uitproberen.

Doe-het-zelf

Op Gent Smaakt kan je niet enkel proeven van ontzettend veel lekkers, je kan het ook zelf leren klaarmaken. Madam Bakster toont hoe je gezonde taarten bakt, samen met Callas Confiture leer je ambachtelijke confituur maken of ontdek hoe je met restjes groenten gemakkelijk een smaakvolle dip bereidt tijdens de workshop van Wonky.

Enkele dj’s voorzien het culinaire evenement elke dag van sfeervolle muziek. Zin gekregen? De toegang tot Gent Smaakt is helemaal gratis!

Meer info vind je hier.