Tarte Tatin: "stressed is gewoon desserts achterstevoren"

Hasselt

Asli
  • Hasselt
Google maps
location

Hasselt als hoofdstad van de smaak wordt steeds populairder. Vergeet bij je volgende bezoek Tarte Tatin niet, misschien wel hét schattigste taartenhuisje van het land.

 

"'Stressed' is gewoon ‘desserts’ achterstevoren" is hét motto van uitbaatster Liesbeth Weyen (28). "Wanneer mensen langskomen bij Tarte Tatin heb ik maar één voorwaarde: je MOET je ontspannen. Alles op het gemak doen. Voor mijn part zit je hier drie uur lang, als je maar relaxed bent."

Het verhaal van Tarte Tatin begon in december 2014, maar de liefde voor taarten is er bij Liesbeth altijd al geweest. Ze werd geboren in een heuse bakfamilie. Het bakken van taarten zit in haar bloed en het is dan ook altijd een van de dromen van Liesbeth geweest om van dat taartenbakken haar beroep te maken. Die droom kwam dus uit. 

Hemelse cheesecake

Het feit dat bijna niemand nog verse, zelfgemaakte taarten eet, was een reden om dit taartenhuisje te openen. Als je kunt kiezen tussen diepvriestaarten en zelfgemaakte taarten is de keuze dan ook snel gemaakt.

Wanneer we haar eigen favoriet vragen, raadt Liesbeth de Tarte Tatin zelf aan, maar toch is de cheesecake het populairste onder de klanten (en onder ons gezegd en gezwegen ook wel de beste cheesecake van het land).

Taart bij de haard

Het interieur is trouwens ook een dik pluspunt. Vintagemeubilair en servies geërfd van de oma die helaas vlak voor de opening overleed, zetten de toon. Een streepje seventiesmuziek erbij en je merkt dat het met dat relaxen wel goed komt. 

Ben je geen zo'n zoetekauw? Liesbeth serveert ook ontbijt. 


Tarte Tatin ligt in het hartje van Hasselt, achter het stadhuis. De ideale stopplaats na een dagje shoppen.