Word jij de Hasseltse koning(in) van de toog?

De Linck in Hasselt

Pieter

Tijdens het academiejaar verdrinken sommige studenten liever in de boeken dan in het heerlijke gerstenat. Cafébaas Bart Agten van De Linck in Hasselt bedacht dé oplossing om jongeren uit hun kot te lokken: hij pimpte zijn Joyn-scanner om tot een prikklok en beloont de hardnekkigste tooghangers met gratis bier. 

Geld uitsparen in de kroeg

De Linck is zo een beetje een begrip bij Hasseltse studenten. De zaak is een mix tussen een rockcafé, een concertzaal en een studentenkroeg. Je kan er wekelijks terecht voor concerten of gewoon een pintje komen drinken en en potje kickeren. De feestjes zijn er overigens even legendarisch als uniek: wat dacht je bijvoorbeeld van een Back to Basics-avond, waarop je twee euro in de fooienpot moet stoppen telkens wanneer je betrapt wordt terwijl je je smartphone gebruikt? 

Het café maakt bovendien deel uit van het Joyn-netwerk. Bij elk bezoek kan je er je kaart scannen, om vervolgens voordelen en kortingen bij elkaar te sprokkelen voor jezelf, je vrienden of voor een goed doel. Maar cafébaas Bart besloot er nog een schepje bovenop te doen. 

De Hasseltse Hoogheid van de toog

Bart Agten: "De vaste klanten maakten er hier al een beetje een spelletje van. Er ontstond spontaan een kleine wedstrijd om te kijken wie het meeste punten kan verzamelen, om zo een beetje de koning of koningin van de toog te worden. Vanaf oktober koppel ik er nog een extra motivatie aan: wie het meeste in De Linck vertoefde, krijgt een gratis drankje naar keuze." Wij dachten dat een prikklok enkel bij afschuwelijke vakantiejobs hoorde, maar blijkbaar bestaan er ook aangenamere alternatieven. 

Check hier wat een carrière als tooghanger in De Linck je nog allemaal kan opleveren.