Zo start je feestend het academiejaar in Leuven

Cultuurtips in jouw buurt

Leuven

Camille

Geen betere manier om je studentenstad te ontdekken dan je volledig onder te dompelen in alles wat er te doen is. BILL selecteert voor jou drie toppers die je vanaf 18 september kan afschuimen.

Leuven

1. Urban meets hedendaagse dans

Wanneer? 13 en 14 oktober
Waar? Het STUK
Wat? Dans: Urban Dance Weekend

Een mengelmoes aan vaardigheden, cross-overs en stijlen mixen: het wordt almaar meer een trend. Gedaan met één afgebakend genre, de wereld is aan de kruisbestuivers! Zo ook op het Urban Dance Weekend van Het STUK. Op de agenda staan workshops, een voorstelling van Straatrijk met choreograaf Drosha en als slot de vierde editie van DansBAaR. In dit concept nemen trio’s van verschillende dansstijlen nemen het tegen elkaar op in een ultieme 3on3 dance-battle. Denk hiphop, ballet en breakdance, maar ook twerking en tapdans zijn aan de orde.

2. Studenten meeten elkaar

Wanneer?  4 oktober
Waar? Ladeuzeplein
Wat? Studenten kick-off: Studentenwelkom

Naar jaarlijkse gewoonte is er ook dit jaar een studentenwelkom op het Ladeuzeplein. Leer er studentenstad Leuven (nog beter) kennen dankzij informatiestandjes van LOKO, de Alma, de studentenverenigingen en studentenblad Veto. De line-up voor de avond is voorlopig nog onbekend, maar reken op een massafeest onder het toeziend oog van Jan Fabres kever.

3. Gruppo di Pawlowski meets Shht

Wanneer? 5 oktober 
Waar? Het STUK
Wat? Concert: Gruppo di Pawlowski + Shht

De band van voormalig dEUS-gitarist Mauro Pawlowski ontmoet de Gentse mannen van Shht. Hun liveshows zijn volgens STUK "een ervaring die zich bevindt tussen een aardbeving in Haïti en een LSD-trip". We veronderstellen dat hier geen verdere uitleg bij moet… Twee buitenbeentjes die elkaar ontmoeten voor wat een avond vol geschifte muziek zal worden.

Meer feest? Ontdek ook de tips in Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk en Hasselt.