Zomervibes in Gent

De coolste events tijdens de zomermaanden

Jelijn

De zomer brengt altijd een stapel leuke evenementen met zich mee, en dat is dit jaar niet anders. Ontdek hier wat je zeker niet mag missen in Gent.

Luieren op een strand in de stad, je beste dansmoves bovenhalen met folkmuziek of feesten tot in de vroege uurtjes op een boot: deze zomer kan het allemaal.

I'm on a boat: 2 years ABSTRKT

In juni blaast ABSTRKT twee kaarsjes uit. Net als vorig jaar vieren ze hun verjaardag met een boat edition, maar nu nog grootser. Het wordt een heus feestweekend, de festiviteiten starten vrijdag al met een openingsconcert in de Handelsbeurs. De rest van het weekend feesten we verder op het dek van de Ocean Diva. Daar is het zalig vertoeven en kan je genieten van de beste beats. Climb on board!

Wanneer? 26 juni - 28 juni.

Swingen op folkmuziek: Boombal

Boombal is de ideale in- én ontspanning om die doodse dinsdagavond in te vullen. Op 23 juni zakken alle dansliefhebbers af naar de Centrale. Boombal is immers uitgegroeid tot een waar fenomeen voor iedereen die graag swingt op folkmuziek. En je hoeft zeker geen professional te zijn! Tijdens een dansinitiatie krijg je in sneltempo de gaafste pasjes aangeleerd. Daarna neemt een liveband het over en kan je volledig loos gaan op de dansvloer. Sfeer verzekerd!

Wanneer? Dinsdag 23 juni om 20u30.

Zomerse gezelligheid troef: DOK Gent

Een must do tijdens de zomermaanden is een bezoekje aan DOK Gent. Het is de ideale ontmoetingsplek op een warme zomerdag. In het weekend kan je er terecht voor een lekkere cocktail, een heerlijke maaltijd uit de moestuin of een gezellige rommelmarkt. Gewoon chillen met je voetjes in het zand blijft ook een optie. Elke zomer staan er onder meer concerten en beach parties op het programma. Houd de agenda dus zeker in het oog want het is sowieso fijn vertoeven in ’t DOK.

Wanneer? 1 mei tot 27 september.