Charlotte: Liefde

column

charlotte

Ik geloof in ware liefde, maar die lijkt heel ver weg. Zijn het mijn rode lippen met altijd wel een mening klaar? Mijn open en blote schrijfsels? Of verwacht ik te veel van alles en iedereen? Ambitieus zijn doet geen zeer en het geluk achterna reizen ook niet. Ik blijf gewoon wie ik ben. Ongecensureerd. 

Liefde

Ik haat mensen die overanalyseren wat hun psychologen hen vertellen en dat dan gaan linken aan banale dingen en daar hele teksten over schrijven of monologen over houden. Maar, (ik haat mezelf nu al, fucking poser) “liefde is imperfect”, zei mijn therapeute. En dat zette van alles in gang. 

In alle eerlijkheid: ik droom soms wel eens van een heel romantische relatie. Zo romantisch dat het krankzinnig word. Een beetje zo van "ik ontvoer je vanavond naar een geheime locatie en ik kocht dit jurkje voor jou, doe dat aan." Heel realistisch. Want tegenwoordig drukt mijn omgeving me meer en meer op relaties en situaties die allesbehalve perfect zijn. Maar op een of andere rare manier maakt dat ze mooier. 

Zo is er een vriendin die me vertelde dat haar lief soms scheetjes laat in zijn kommetjeshand en die dan doodleuk in haar gezicht gooit. Een andere vriendin vertelde hoe haar vriend last had van aambeien en hij dat doodleuk aan haar toonde. En zo was er ook een kennis die me vertelde hoe gelukkig ze is met haar nieuw lief ondanks dat het allemaal begon met onwaardige, stevige ik-gebruik-je-seks. 

Waarom niet? Bestaan er perfecte scenario’s in de liefde? Liefde op het eerste gezicht, is dat een mythe? Ik vrees ervoor. Romantiek is passé. Waarom 17 dates wachten voor je samen naar bed gaat? Waarom definiëren? Waarom wachten op attenties die misschien nooit komen? Waarom hopen dat hij een puppy voor je koopt?

Hoe meer ik verhalen hoor als “seks wordt na een tijdje minder intens” of  “ik weet dat stiekem mijn hart altijd wel een beetje bij m’n ex zal liggen, maar ik ben gelukkig” hoe meer ik lach met liefde. Eigenlijk is liefde simpelweg iemand vinden en zeggen: “ik neem je als je bent”. Scheetjes of geen scheetjes. Romantiek of geen romantiek. Goede seks of geen goede seks.

Wow, dat escaleerde wel snel. Even terugschakelen. 

Ik denk dat liefde een beslissing is die als volgt gaat: "Hey jij daar, ja jij, ik vind je leuk en ik zou je eigenlijk wel m’n leven lang leuk kunnen vinden denk ik en je naast mij willen en onnozel doen samen enzo, lijkt je dat wat?” En wanneer hij of zij dan "ja" zegt, dan zaag je en vraag je om een puppy.

 

BILL-reporter Charlotte Spens fileerde eerder het leven van haar generatiegenoten. In haar nieuwe column legt ze zichzelf onder de loep.