Charlotte: Regenboog

column

charlotte

Ik geloof in ware liefde, maar die lijkt heel ver weg. Zijn het mijn rode lippen met altijd wel een mening klaar? Mijn open en blote schrijfsels? Of verwacht ik te veel van alles en iedereen? Ambitieus zijn doet geen zeer en het geluk achterna reizen ook niet. Ik blijf gewoon wie ik ben. Ongecensureerd. 

Regenboog

Hé huisbaas. Domo arigato voor het opslaan van de huurprijs van mijn appartamento. Alsof het de laatste tijd al niet pittig genoeg was. Nu mag ik ook nog eens dagelijks immosites scannen. Tja, kan gebeuren. Tijd voor iets nieuws dan maar. Het enige probleem is: ik kan mezelf enkel een appartement ter grootte van een sardienblik veroorloven. Met de vissengeur er gratis bij. 

Tegenslag 1 is dus binnen. Een ideaal excuus om naar Dansen in het park te gaan. Hoewel de lomp getapte biertjes flauw zijn en de avond kort. De volgende ochtend word ik wakker met een opvallend berichtje: “Charlotte, we vonden je portefeuille. Kom je hem vandaag aan de bar halen?” Weliswaar zonder briefjes in. Welkom tegenslag 2. 

Zondag ben ik het beu. De interesse van mijn crush zwakt af, dus ik neem mezelf naar de rommelmarkt in de hoop met een beter gevoel huiswaarts te keren en misschien wel toevallig een schatkist op de kop te tikken. Niets is minder waar. Het enige wat ik tegen een prikje mee naar huis neem, is een huid die eruitziet als een net opgeblonken tomaat.

Tegenslag 4 is zwak, maar maakte me harder. Uit miserie neem ik een glas rosé en een sigaret. Ik zit op mijn terras met de laptop. Iets wat ik waarschijnlijk in mijn toekomstig krot nooit meer ga kunnen. Nul inspiratie. Ik buig over het hek van mijn balkon heen. In een poging tot het opsteken van een sigaret glipt mijn enige aansteker tussen mijn vuist naar beneden als een zeepje tussen een doorweekt washandje. Now, I’m done. 

“Ik kruip in bed”, zeg ik tegen mezelf. Soms, moet je gewoon de brui geven aan al de stress, strijd en onrust. Soms moet je hopen dat na regen de zonneschijn effectief verschijnt. Of toch tenminste tussen de regenbuien door.