De collectie van WOLK brengt je in de zevende hemel

Fameus

Juwelen

Kelly Coudijzer
  • FAMEUS
  • 13 tot 15 mei 2016
Google maps
location

De twee zussen Jana (19) en Karen (21) Van der Biest ontwerpen de mooiste creaties door middel van een 3D-printer. Het resultaat is een prachtige collectie van geometrische kettingen die bovendien milieuvriendelijk zijn.

WOLK ontstond nadat Karen een halsketting voor zichzelf had geprint. Na enkel positieve reacties besluit het duo om te brainstormen over een concept. “Met WOLK willen we betaalbaar design aanbieden op een duurzame en modieuze manier”, zegt Karen. 

Geometrisch lijnenspel

De twee zusjes beginnen aan een creatie door vooraf tekeningen te maken. Daarna beslissen ze samen welke goed zijn en welke niet. “We proberen dan een richting te kiezen om de ontwerpen verder uit te breiden en een collectie te starten.” Zo is de BASIC-collectie vooral gebaseerd op driehoeken en de CLR.-collectie op lijnen. “Echte inspiratiebronnen hebben wij niet, maar we vertrekken vooral van elkaars tekeningen. Die stellen meestal een geometrisch lijnenspel voor.” 

Voorlopig is er nog geen vuiltje aan de lucht en zijn enkele collecties al uitverkocht. Maar Jana en Karen willen meer. “In de toekomst willen wij nog collecties uitbrengen en op zoek gaan naar nieuwe materialen en kleuren. En oh, misschien ook een eigen winkel beginnen.” (lacht)

 Ontdek de collectie van WOLK op Fameus  van 13 tot 15 mei in Gent.