“Spring! Als je een droom hebt, ga er volledig voor."

Evelyne Dumon opent LIV in Leuven

Sara

Slechts 27 is ze, maar toch opende Evelyne Dumon vorige week de deuren van haar eigen zaak: multimerkenboetiek LIV. Hoewel LIV verwijst naar een Zweedse meisjesnaam, ligt de winkel in hartje Leuven. Wij gingen een kijkje nemen.

Een eigen kledingzaak is voor Evelyne een jeugddroom die in vervulling gaat. Ondernemen zit haar in het bloed: “Mijn ouders zijn zelfstandigen en ook mijn nichtje heeft hier dichtbij een eigen zaak. Het leek me een logische stap”, legt de jonge zaakvoerdster uit. “ Drie jaar lang werkte ik voor een marketingbedrijf, maar al snel merkte ik dat mijn passie ergens anders lag en dat het 9-to-5-leven niets voor mij is.”

"Een eigen kledingzaak is een jeugddroom die in vervulling gaat."

Ook de keuze voor mode lag voor de hand: “Ik heb altijd iets met mode willen doen, zo startte ik in 2010 samen met een vriendin de kledinglijn "made by chickies". Ik kan me niet voorstellen dat ik een job zou hebben die niets met mode te maken heeft”, vertelt Dumon met een glimlach.

Nu of nooit

De definitieve beslissing om LIV leven in te blazen kwam enkele maanden geleden: “Ik kreeg een telefoontje van mijn nicht dat dit pand vrij kwam, en dat was voor mij een teken dat het nu of nooit was. De plek was ideaal: centraal gelegen en groot genoeg. Alles viel op z’n plaats en ik heb niet lang gewacht om de sprong te maken en een bod te doen.”

Bij LIV vind je een unieke mix van acht merken, veelal van Scandinavische oorsprong. Strakke lijnen, neutrale kleuren en de beste materialen hangen in de rekken. De merken zijn zorgvuldig uitgekozen door Evelyne:  “Ik had op voorhand een hele lijst van merken die mijn voorkeur droegen. De uiteindelijke keuze viel op acht verschillende brands, waarbij kwaliteit een belangrijke factor was.”

Eenvrouwszaak

LIV weerspiegelt Dumons eigen stijl, maar gaat net iets verder: “Ik kies steeds de stukken uit collecties die ik zelf mooi vind, maar niet altijd stukken die ik zelf zou dragen. Ik heb zelf een redelijk commerciële stijl, maar ik hou ervan om ook wat specialere items aan te bieden voor de durvers.”  

"Ik hou ervan om wat specialere items aan te bieden voor de durvers."

Met LIV runt Evelyne een  eenvrouwszaak: marketing, verkoop, promotie én de economische kant neemt ze helemaal voor eigen rekening.  Aan jonge ondernemers heeft ze maar één ding te zeggen: “Spring! Als je een droom hebt, ga er volledig voor. Onthoud dat je hard zal moeten werken, maar die moeite loont.”  

LIV vind je op nummer 16 in de Mechelsestraat in Leuven.