Transitiefestival bouwt aan een betere wereld

Onze circulaire economie - Duurzaamheid en rechtvaardigheid

Transitiefestival 2016

Pieter
  • Transitiefestival
  • 22 tot 29 okt 2016
Google maps
location

Transitienetwerk Middenveld en Pulse Transitienetwerk Cultuur slaan de handen in elkaar met cultuurhuizen uit alle provincies. Het Transitiefestival werpt een blik op tal van mogelijk invalshoeken en initiatieven die de wereldeconomie socialer en groener kunnen maken. 

De toekomst van de kringloop-economie 

Het festival buigt zich een week lang over de toekomst van de kringloop-economie. Er wordt gedroomd over een wereld waarin grondstoffen niet verspild worden, maar net op nieuwe manieren hun nut bewijzen. Een wereld waarin diensten meer waard zijn dan de aankoop van alsmaar meer producten en waarin zoveel mogelijk lokaal geproduceerd wordt. 

Cultuur als brug tussen burger en beleid 

In samenspraak met cultuurhuizen De Studio, Kaaitheater, STUK, BUDA, Stadstriënnale Hasselt/Genk, Vooruit en The Shift (Het Belgische duurzaamheidsnetwerk) boksten de organisatoren een bomvol en boeiend programma bij elkaar.

Artistieke performances, debatten, workshops, lezingen en documentaires passeren de revue, allemaal met als onderwerp een duurzame en rechtvaardige economie. Je komt er meer te weten over de meest uiteenlopende topics, van upcycling tot coöperatieven en van anders reizen tot anders produceren. 

Check hier het volledige programma van het festival.