Vier unieke sauna's: uitzweten in een tram of voor het scherm?

[Dossier #Bodies]

Martyna

[Dossier #Bodies] Sauna, een Finse uitvinding waar je je helemaal kan ontspannen. We kennen het allemaal als een kleine ruimte van hout, maar deze vier sauna's zien er iets anders uit. 

1. Tram-sauna

In de Italiaanse stad, Milaan, kan je gebruik maken van de zogenaamde tram-sauna. Net zoals de naam het al verklapt, bevindt deze sauna zich op een heel unieke locatie, een tram. De Italianen gaven een nieuw leven aan het oude voertuig, waar genieten op de sporen centraal staat. 

2. Fast Food Sauna 

Een hamburger eten in een sauna? So not done. Burger King in Finland denkt daar anders over en maakt dieze ultieme droom waar. Geniet van een hamburger en zweet die tegelijkertijd uit in de eerste Fast Food Sauna in Helsinki

3. Film en sauna 

Ook ons klein landje goot deze vorm van ontspanning in een heel creatieve manier. Tijdens de 21ste editie van het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven, kon je het zien van films combineren met het relaxen in de sauna. 

4. Ijssauna

Een sauna staat bekend voor de heel hoge temperaturen. Toch kan je in Lapland een bezoekje brengen aan deze ijssauna. Ijs en warmte, lijkt niet samen te gaan, toch? Niets is minder waar, de temperaturen in het ijssauna liggen even hoog als bij de klassieke vorm ervan. En nog meer, het ijs smelt niet!