Vijf blokspots in Gent

BILL helpt je door de blok

Pieter

De blokperiode. Die tijd van het jaar waarin zelfs de kotkoelkast uitkuisen plots een betere tijdsbesteding lijkt dan wat er je eigenlijk echt te doen staat. Geconcentreerd studeren lukt dan ook nog altijd het best in een rustige omgeving met weinig afleidingen. Vijf tips:

Op de Vrijdagsmarkt

Het prachtige gebouw van de Bond Moyson op de Vrijdagsmarkt stelt de deuren open voor de blokkende medemens. Vanaf maandag 30 mei kan je er een hele maand terecht om je door die cursussen te slaan. Er zijn 25 plekken, dus reserveren is aangeraden. 

Bond Moyson Vrijdagsmarkt

Op zolder

De Sint-Pietersabdij heeft haar zolder opgeruimd. De toepasselijk genaamde "Monnikenzolder" is nog tot 2 juli open van 10 tot 6 om er je monnikenwerk te verrichten. Niets beter dan een spartaans interieur om je volledig te kunnen focussen op die stapel voor je.

Voor de avondmens

In de Therminal, het studentenhuis van de UGent, kan je dagelijks terecht van halfnegen tot middernacht. Het is daarmee de plek waar je het langst kan blijven plakken, ideaal voor wie nog erg veel stof heeft te verwerken of meer een avondblokker is dan een ochtendmens. Driehonderd studenten kunnen er iedere dag terecht, maar de locatie is erg populair, dus reserveren is de boodschap. Studenten die niet aan de universiteit studeren, kunnen er enkel in het weekend komen blokken.

Voor de estheet 

In de faculteit voor Letteren en Wijsbegeerte studeer je in het strakke architecturale kader van Henry Van de Velde. Of die afgelijnde architectuur effectief concentratiebevorderend werkt, moet je vooral zelf ontdekken.

Ergens anders

Gooi het over een andere boeg. In Koffice blok je rustig met koffie, thee en gratis wifi. De werkplek van jonge onderneemster Lenja Doms (lees het interview hier) rekent je consumpties niet aan, maar je betaalt er per uur dat je er verblijft.

 

Meer blokplekken in andere steden? Hierzo.

Nog een motiverende playlist nodig? BILL dacht aan jou.