Vijf blokspots in Leuven

BILL helpt je door de blok

Lotte

Blokspots in Leuven

  • Leuven
Google maps
location

Ben je het interieur van je faculteitsbib ondertussen wel beu gezien of word je gek tussen de vier muren van je kot? Er is voor elk een alternatief. BILL helpt je doorheen de blok, met deze blokplekjes.

Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK)

Teleblok probeert studenten te ondersteunen waar ze kunnen. Dat doen ze door een luisterend oor te bieden aan studenten die het moeilijk hebben, maar ook door te zorgen voor leuke plaatsen om de boeken open te slaan.

In Leuven is dat het gebouw van OPEK, een verzamelplaats voor verschillende kunstinitiatieven. Teleblok zorgt voor wat verwennerijen, zoals fruit, snoep of enkele goodies. Haast je. Er zijn maar 40 plaatsen, dus je kan best op tijd reserven.

13-22 juni, elke dag open van 9-19u.

KBC bibliotheek

Studeren in een bank, het is eens wat anders. De Leuvens KBC-vestiging maakt plaats in zijn bibliotheek voor studenten. Er is niet alleen gratis wifi, maar ook een koffiehoek die de studenten mogen gebruiken. Voor de blokkers die graag doorwerken tot in de late uren is deze plaats misschien minder geschikt, want de bibliotheek sluit al om 16u.

Maandag tot vrijdag open, van 9-16u.

De Bib Leuven

Heb je gewoon nood aan een andere omgeving, maar ben je toch altijd het meest productief in een bib? Dan kan je misschien de stadsbibliotheek van Leuven eens uitproberen. Zij zorgen tijdens de blok voor extra zitplaatsen in de bibliotheek en in de foyer. Vanaf 6 juni moet je je plaatsje reserven aan de balie. 

De Bib zorgt voor extra plaatsen tussen 20 mei en begin juli. Openingsuren vind je hier terug. 

Studeren in openlucht

Voor studenten met een ijzeren concentratie, is studeren in openlucht misschien een optie. Vermijd het stadspark in het centrum en zoek de kleinere en rustigere parkjes van Leuven op. Enkele tips? Het Dijlepark aan de Schapenstraat of, net buiten de ring, Abdij van Park

Stadion Den Dreef

Sportliefhebbers voelen er misschien wel iets voor om te gaan studeren in het voetbalstadion in Heverlee. OHL verwelkomt studenten en zorgt voor frisdrank, snacks en koffie. Studentenrestaurant Alma verzorgt de lunch. Enige nadeel? De voetbalbib is enkel open op dinsdag, woensdag en donderdag en sluit al om 17u. 

Studeren bij OHL kan tussen 24 mei en 22 juni. Openingsuren en bezetting kan je raadplegen op de studentenapp Quivr.

Meer blokplekken in andere steden? Hierzo.

Nog een motiverende playlist nodig? BILL dacht aan jou.