Vijf tips voor je eerste keer Comic Con

Comic Con Brussels

Comic Con Brussels

Claudia Conte
  • 25 tot 26 feb 2017

De tweede editie van Comic Con Brussels staat voor de deur en dat betekent: drukte, cosplay en een lege portefeuille aan het einde van de dag. Als je nog nooit eerder naar zo'n conventie bent geweest, kan het moeilijk zijn om te weten wat je kan verwachten. Hoe bereid je je het beste voor? Deze 5 tips zijn alvast een begin:

1. Stel je prioriteiten

Wanneer je beide dagen gaat, koop dan niet alles meteen alles wat je leuk vindt op de eerste dag. Neem even de tijd om te bedenken wat je echt wil hebben en bepaal je prioriteiten. Zo is de kans kleiner dat je achteraf spijt krijgt van een aankoop en beperk je het risico dat je geen geld meer hebt om iets anders te kopen dat je nóg liever mee naar huis had genomen.

2. Bepaal je budget

Bepaal een maximumbudget dat je mag uitgeven. Eenmaal ter plaatse is het gemakkelijk om jezelf wat te verliezen: er zijn gewoon zoveel leuke spullen! Als je twijfelt of je wel genoeg zelfberheersing aan de dag kan brengen om je aan een budget te houden, neem dan enkel cash mee en laat je bankkaart thuis.

3. Plan je dag

Bekijk het programma al op voorhand, zodat je weet op welke momenten je in welke zaal moet zijn, en op welke momenten je tijd hebt om rond te snuisteren bij de merchandise. Zo ga je met een voorbereid gevoel en zonder stress op pad.

4. Neem zelf eten en drinken mee

Neem zelf iets mee om te drinken en te eten. Niet alleen moet je erg lang aanschuiven voor een veel te overprized drankje of sandwich, ook zijn je opties erg beperkt. 

5. Draag iets comfortabel

Draag comfortabele kleren en schoenen, of je nu in cosplay gaat of in je alledaagse outfit. Een hele dag rondwandelen in strakke of dikke laagjes is niet bepaald aangenaam, zeker niet in een helse drukte. 

Comic Con Brussels gaat door op 25 en 26 februari in Tour & Taxis.