Vluchten voor voetbal

Immuun voor de WK-koorts? Volg de gids

Pieter

Plan je agenda met een wijde boog om de voetbalgekte heen, dankzij BILL.

Half België kleeft lustig Panini-stickerboeken vol, rijdt met tricolore autospiegelhoesjes en gaat volledig loos op een anthem dat de grenzen van de goede smaak schaamteloos overschrijdt. Maar jij krijgt het er niet Braziliaans warm van. Diagnose: je bent immuun voor de WK-koorts. Geen paniek, BILL leidt je met een wijde boog om de broeihaarden van voetbalhysterie heen.

Dance without the Devils

De Rode Duivels moeten niet eerst een match winnen om jou in feestmodus te brengen. Ook zonder doelpunten haal jij je beste samba-moves boven op de dansvloer.

 • Op het gratis (!) optreden van indie-R&B-ster én doctor in de filosofie How to Dress Well in de Brusselse Beursschouwburg (14/6) bijvoorbeeld. Met zijn sensuele stemgeluid maakt hij je zomerse zaterdagavond nog ietsje zwoeler. 

 • Pakken zuiderse sfeer zonder voetbal vind je ook op Couleur Café (27-29/6) met Basement Jaxx, Ben Howard en de verrijzenis van Magnus op de affiche.

 • In Kortrijk hang je de beest uit op een nieuwe editie van King Kong (21/6) in De Kreun. Vroege vogels starten het feest (bij mooi weer) al op het dak.

 • Voor de betere beats zonder begeleidende vuvuzela's moet je in Hasselt zijn voor de M&T Outlook Festival Launch Party (20/6) waar je ook nog eens kans maakt op een ticket voor het Outlook Festival in Kroatië.

 • En ook in kc BELGIE (21/6) ruilen ze de sambaballen in voor muziek van het thuisfront door Humo's Rock Rally-winnaars Warhola en Rock Rally-finalisten Samowar, gevolgd door een stevige afterparty.

Kijk 90 minuten naar iets anders

Ontvlucht de realiteit

 • Reis honderd jaar terug in de tijd en ga aan boord van de Titanic. Niet in Southampton, maar in Brussel (tot 30/9), stap je als een van de passagiers, compleet met je eigen biografie, op het onzinkbare schip de ijsrots tegemoet. Je zwemvest hoef je niet mee te nemen, je iPod met Celine Dion-soundtrack mag wel. 

 • Ook in Roeselare keer je terug in de tijd op het Kringfestival (14/6). Shop de leukste retrospulletjes bij elkaar in de Kringwinkel en waan je op vakantie in eigen land tijdens de gratis djembé-workshops en exotische optredens in de binnenstad. 

Eet je voetbalfrustraties weg

Le petit Botanique

 • Schuif mee aan de langste tafel van Leuven (29/6) voor een exotisch driegangenmenu voor 1000 personen. Vergeet bij het thema "Brazilië" onze nationale ploeg en denk aan parelwitte stranden, wuivende palmen en een streepje bossanova.

 • Niet exotisch, maar volledig lokaal gekweekte gerechtjes, vind je in Le Petit Botanique (16 tot 20/6), het pop-uprestaurant op DOK Gent met vers geplukte groenten uit de eigen stadsboerderij. 

Toch een beetje voetbal?

Voetbal is niets voor jou, maar een maand in quarantaine is van het goede te veel? Ontmoet je WK-gekke vrienden op een plek die volop kiest voor de kruisbestuiving tussen voetbal en ander vertier. 

 • De Leuvense boekhandel Boekarest (24/6 om 20u) opent voor het eerst de deuren voor Dinamo "de Leuvense leesclub voor voetballiefhebbers" om, bij een frisse pint, de beste voetbalboeken onder de loep te nemen. Om 22u zit het erop, want dan komen de volgende WK-matchen er alweer aan.

 • Je voetbalvrienden supporteren in de Gentse Vooruit (26/6) vanaf 21u luidop voor de Belgen op het groot scherm. Jij zakt na de overwinning tegen Zuid-Korea af voor een nieuw Date with the Night-feest, dat voor de gelegenheid volledig Belgisch kleurt. Met onder andere een optreden van Humo's Rock Rally-finalist YAWNS en een dj-set van The Van Jets.

 • Met Stephan Vanfleteren zit je altijd goed. Na vissers, flandriens en fanfares legt de fotograaf nu ook de Rode Duivels vast op zwartwit beeld. Te bekijken in de sowieso al hete serres van de Brusselse Botanique (nog tot 17/8).