Wat te doen op het Pride Festival

Your Local Power

Martyna

Zoals elk jaar vindt ook dit jaar het Belgian Pride Festival plaats. De Pride is een groot vrijheidsfeest voor duizenden holebi’s - waar iedereen vanzelfsprekend welkom is. De slogan van dit jaar: Your Local Power, waar je vrij voelen in je buurt, gemeente of stad centraal staat. Ontdek hier wat er allemaal te beleven valt tijdens deze dagen waar alles mogelijk is.

1. Rainbow Tour

Op vrijdag 18 mei vindt de laatste Rainbow Tour plaats. Ga samen met de sociologe Marian Lens op ontdekkingstochtnaar de plekken waar de LGBTQ-geschiedenis zich vanaf de 17de eeuw afspeelde. Afspraak om 19u aan de RainbowHouse

2. Pride Brunch door Genres d'à Côté

Op Pride saturday kun je genieten van een heuse Pride-brunch bij Genres d'à Côté. Ze zorgen voor rainbowgebak en serveren hun gekende half & half. Bodem'ke leggen? BILL is in!

3. Melting Pot - Los Niños party

Melting Pot is een alternatief dansconcept met als doel: mensen samenbrengen. Het event loopt los met een dansimpro onder leiding van Marco Torriceen kan eindigen in een heus feestje. Er zijn DJ's aanwezig uit verschillende scenes, denk: techno, afro,  acid, enzovoort. Melting Pot gaat uit van het idee dat dansen verlicht en het er op de dansvloer niet toe doet wat je afkomst, geaardheid of leeftijd is. Dance dance dance!

Meer info

4. Pride Village

Voor verschillende acts, muziek en culinaire specialiteiten moet je bij Pride Village zijn. Er zullen meer dan 40 verenigingen en verschillende LGBTQ-organisaties aanwezig zijn. Je vindt de Pride Village op 19 mei op de Kunstberg in Brussel.  

5. Pride Parade

Het hoogtepunt van het Belgian Pride Festival is zonder twijfel de sfeervolle en kleurrijke Parade, die door hartje Brussel trekt. Geniet samen met duizenden andere mensen van de unieke sfeer en feest in teken van de gay-community. De parade start om 14u30 in de Ravensteinstraat op zaterdag 19 mei.