We vroegen twee tatoeëerders naar hun vreemdste verzoeken

[Dossier #Lust&Passie]

Martyna

[Dossier #Lust&Passie] Tatoeages op de pols, een portret van de hond, met die verzoeken krijgen tatoeëerders dagelijks te maken. Sommige klanten kiezen echter voor de minder alledaagse varianten. BILL sprak met twee tatoeëerders om enkele van die vreemde permanente lichaamsversieringen te achterhalen. 

Penisslak

Al eens een penis willen tekenen op iemands lichaam? Alex Garcia, een tattoo artist bij Sticky Stef Tattoo in Antwerpen, kan uit ervaring spreken. "De klant in kwestie was zelf een tatoeëerder. Hij was fan van mijn werk en gaf me de vrijheid om zelf mijn ontwerp te kiezen.'Al is het een penis, maakt mij niets uit!' Zo gezegd, zo gedaan, we hebben er een penis van gemaakt."

Het was echter niet zomaar een penis, maar een penisslak. De penisslak kreeg een hoedje, een wandelstokje en de tekst 'Monday blues'. De eigenaar van de tatoeage toont met veel trots zijn aanwinst aan anderen. "Hij laat fier zijn broek zakken om zijn 'penis' te laten zien", lacht Alex.

Wie zoekt, die vindt 

Velen willen dat hun tattoo's subtiel of gewoonweg onzichtbaar zijn. Cacique Ink in Gent daarentegen kreeg een heel intiem tatoeagevoorstel. Zij proberen alle wensen van de klanten te realiseren, maar dit hadden ze niet verwacht. "Als iemand ons vroeg om een ster op haar aars te tatoeëren, stonden we even met de mond vol tanden", vertelt Atilio Sepulveda van Cacique Ink. 

Het was niet zo eenvoudig om een tattoo te zetten op deze toch wel heel speciale plaats. "Die tattoo vroeg wat meer voorbereiding dan normaal. Hygiëne en proper kunnen werken is heel belangrijk als je een tattoo zet, daarom nam ook onze klant haar voorzorg. Ook de bereikbaarheid van de tattooplek was een uitdaging." Het is zeker en vast een unieke, maar ook wel een pijnlijke plaats om een tatoeage te zetten.