"Wij promoten de glimlach in Diest"

Vrijwilligersvereniging D'Oranje Giraffen

Evy

Vrijwilligers tijdens de opbouw van de Zichtbar

© Peter Van Gelder

In Diest valt er van alles te beleven en dat is onder andere te danken aan D'Oranje Giraffen. BILL sprak met Kim Lucas, één van de oprichters van de vrijwilligersorganisatie.

Kim Lucas: "D'Oranje Giraffen is zo'n vier jaar geleden ontstaan. Ik had in Leuven gestudeerd en een tijd in Brussel gewoond. Toen ik terug in Diest aankwam, miste ik het bruisende van een grote stad. Koen Verbeeck had hetzelfde gevoel en nam contact met mij op. We brainstormden, vonden steeds meer geïnteresseerden en voilà: D'Oranje Giraffen was geboren. Sindsdien organiseren we allerlei leuke evenementen in de buurt en blijven we vrijwilligers verwelkomen."

"We steken onze nek uit voor cultuur in Diest"

"De naam van onze vereniging is geïnspireerd op vzw De Groene Giraffen: een vereniging die opkwam voor het milieu, maar niet meer bestaat. Wij doen hetzelfde, maar steken onze nek uit voor het cultureel en sociaal leven in Diest. Op dit moment bestaat onze vereniging uit een honderdtal leden. Het is een gevarieerde groep: hier lopen zowel veertienjarigen als gepensioneerden rond. Iedereen heeft zijn eigen reden om zich bij ons aan te sluiten. Sommigen willen doelbewust bouwen aan onze stad, anderen komen voor sociaal contact."

"De komende tijd leggen we onze focus volledig op Zichtbar. Wat daarna volgt, zien we dan wel weer. Ons doel is alleszins om op cultureel en sociaal vlak iets aan te bieden in Diest. We willen een voedingsbodem zijn voor de jeugd en zorgen ervoor dat Diest een beetje meer leeft. We worden ook wel als de promotor van de glimlach gezien. Een mooi compliment, toch?"