Zo maak je je klaar voor de feestdagen voor minder dan €10

BILL test het uit

Katrien Kaat

Foto’s voor Zo maak je je klaar voor de feestdagen voor minder dan €10

We vragen hulp bij een partylook met nadruk op de ogen en krijgen meteen een make-upartieste over ons heen.

Wij gingen voor jou op onderzoek uit en maakten ons klaar voor een spetterende avond in stijl, maar toch low-budget

Elke jongere weet dat het leven duur is. Tel hierbij het geld op dat je gaat spenderen aan kerstcadeautjes, uitgaan, een feestoutfit… en voor je het goed en wel beseft, duikt je rekening diep in het rood. Maar hoe kan je nu besparen op al die leuke dingen? 

En start!

We starten op de Brusselse Nieuwstraat. Het doel? Vol glitter & glamour eindigen op de Kerstmarkt. 

Eerste stop: cosmeticawinkel KIKO. De truc bestaat erin om "advies" te vragen. We vragen hulp bij een partylook met nadruk op de ogen en krijgen meteen een make-upartieste over ons heen. Met een carte blanche van onze kant, mag het resultaat er zijn: een subtiele smokey eye met paarstinten, neutrale lippen en wimpers om u tegen te zeggen, helemaal voor niets.

Na deze spetterende look is het tijd voor een bijpassende feestelijke outfit. Deze vinden we in Think twice (T2) waar er net promoties aan de gang zijn. Voor 6 euro vinden we hier een blazer én jurk!

Tip: Like de Facebookpagina van T2, elke maand is er een uitverkoop waarbij ze starten met -50% en eindigen met alles aan 1 euro! 

Party proof

Nu we helemaal partyproof zijn, kunnen we ons opwarmen met een glaasje jenever (of drie) voor we aanschuiven aan de feesttafel. Onderweg pikken we enkele hapjes mee en detoxen we met een shotje superfood. Want vergeet niet: drinken op een lege maag, zorgt voor gezaag! 

Voor deze heerlijke dag geven we uiteindelijk totaal €9,5 per persoon uit. Toegegeven, het is soms wat zoeken en we spendeerden al snel een halve namiddag (dus niet zo handig tijdens de blokperiode). Maar het is de moeite waard en budgetvriendelijk bovendien.

 

Tips & tricks 

  • Gratis geurtje? Bij de parfumerie of in Galeria Inno staan er hopen testflacons. 

  • Durf te vragen. Van de winkel tot de kerstmarkt: durf vragen naar die studentkorting!

  • Ga je voor de volledige make-over? Spreek verschillende make-upartiesten aan. 

  • Neem je tijd. Geduld is een schone deugd.