Zomeren met Radio Modern

Feesten in stijl van de jaren 50.

Evy Collard

Radio Modern bestaat volgend jaar 10 jaar.

  • Vismarkt
  • 31 jul 2015
Google maps
location

Radio Modern doorkruist het land deze zomer meerdere malen. Van Brussel tot Genk tot Tielt: overal schieten de retrofeestjes uit de grond. Het ideale excuus om een babbeltje te slaan met Jill Mathieu, vaste medewerkster bij Radio Modern.

Jill Mathieu: “Radio Modern ontstond bijna tien jaar geleden als een feestje onder vrienden en is nu een groeiend bedrijf waar tien mensen voor werken. De oprichter, Ben Mouling, vond dat alle feestjes waar hij naartoe ging, hetzelfde waren. Hij besloot iets in fifties-stijl te organiseren, omdat hij zelf fan was van die periode. Dat feestje werd een succes en bleef groeien tot wat het vandaag is.”

Muziek en dansen, maar wel nog écht dansen.

“Radio Modern is een dansfeest in stijl van de jaren vijftig. Eerst is er een kleine initiatie in verschillende dansstijlen. We leren op een leuke manier enkele basispassen aan. Er is ook altijd een live band die voor muziek zorgt en afsluiten doen we meestal met een dj. Het Beauty Boudoir is ook een vaste waarde. Hier tutten onze Modernettes iedereen die wil op, helemaal à la jaren vijftig.”

Beauty Boudoir

Radio Modern brengt een andere manier van uitgaan.

“Deze zomer belooft erg druk te worden. Het concept valt in de smaak. Een feestje van Radio Modern bijwonen, is een heel andere manier van uitgaan. We houden het redelijke braaf en zorgen ervoor dat iedereen zich amuseert. (lacht) Bij ons zijn er zelfs geen buitenwippers nodig.”

Zin gekregen in een feestje? Kom dan het midden van de vakantie vieren in Leuven. Tijdens Het Groot Verlof zal onder andere de Australische Adam Hall de fifties tot bij jou brengen.

Check de site van Radio Modern voor hun agenda en meer informatie.