10 artiesten die je niet mag missen op We Are Open 2018

We Are Open 2018

Elice Spillebeen

Video’s voor 10 artiesten die je niet mag missen op We Are Open 2018

blackwave. - Elusive (Official Video) ft. David Ngyah

  • Trix
  • 09 tot 10 feb 2018
Google maps
location

Binnenkort trommelt TRIX in Antwerpen weer de meest belovende muzikale namen van eigen bodem op hun We Are Open-festival. Voor het tiende jaar op rij verwennen ze het publiek twee avonden lang met het mooiste wat ons Belgenland te bieden heeft, op vier verschillende podia. 

Aangezien wij bij BILL een grote voorliefde hebben voor alles wat onze Belgische muziekscène te bieden heeft, verdiepen wij ons maar al te graag in de line-up (en die is ijzersterk als je het ons vraagt). Onze keuzestress was nog nooit zo groot. We deden een poging om er onze tien must sees uit te selecteren. 

Vrijdag 9 Februari

1. Blackwave.

Moeten we deze mannen nog bij jullie introduceren? Blackwave. waren het afgelopen jaar namelijk niet weg te slaan uit onze Belgische hitlijsten en zijn één van de meest besproken hiphopduo's uit eigen land. Vorig jaar zagen wij hen live aan het werk in Café Charlatan, en ja hoor ook in levenden lijve weten Jean en Willem vlotjes te overtuigen. 

2. Dijf Sanders

Voor wie houdt van het iets experimentelere werk, is Dijf Sanders zeker een aanrader. In december bracht hij zijn nieuwste album JAVA uit, waarvoor hij ging opnemen in Indonesië. Hij trok er rond met een opnamerecorder in de hand om er de geluiden van het land vast te leggen, gaande van soundscapes tot tradionele lokale instrumenten. Zin om je helemaal te laten onderdompelen in de oriëntaalse klanken? Dan is het optreden van Dijf Sanders een must-see

3. Fùgù Mango

Hou je klaar om te gaan dansen, dansen en nog eens dansen. De klanken van het Brusselse Fùgù Mango maken het namelijk onmogelijk je benen stil te houden. Met hun mix van pop en afro-beats creëren ze een heel eigen, unieke sound waar je onmogelijk niet kan van houden. 

4. Nordmann

De meest besproken naam binnen de Belgisch jazz dit jaar was ongetwijfeld Nordmann. Hun recenste plaat The Boiling Ground, waarop ze jazz en rock laten samensmelten tot een vloeiende jus, werd in meerdere eindejaarslijstjes vermeld als één van de beste platen van eigen bodem en dat kunnen wij alleen maar beamen. Zowel de rock- als jazzfan zal Nordmann op We Are Open weten te smaken. 

 5. Nightshop
 

Ook aan de liefhebbers van elektronische klanken werd gedacht. Op vrijdag kan je namelijk komen raven op de elektronische beats van de Gentse Yan Geraltovskiy, beter bekend als Nightshop. Voorzie je van een voorraad Cara Pils en lange blaadjes, en je bent helemaal klaar voor het feestje van de avond in TRIX. 

Ontdek de volledige line-up van vrijdag hier.

Zaterdag 10 februari 

Vooral fans van het iets hardere materiaal komen op zaterdag aan hun trekken, maar ook liefhebbers van de jangle-pop à la Mac Demarco en bezonnen singersongwriters zullen smullen van de line-up. Hieruit slechts vijf namen kiezen was een bijna hopeloze opdracht, maar we deden toch een poging. Onze vijf must-sees op zaterdag: 

1. Dirk.

Vorig jaar kon je de mannen van Dirk. al ontdekken in één van onze #ikluisterbelgisch-lijstjes en wij hebben dan ook maar één boodschap voor jullie: Ga. Hen. Zien. Een dag na de release van hun eerste album Album, betreden ze daar namelijk het podium. Verwacht je aan pretentieloze slackerrock en een performance die levenslang blijft nazinderen. 

2. Sunflower 

We lieten jullie in onze eerste #Ikluisterbelgisch van dit jaar kennis maken met de getalenteerde mannen van Sunflower. Hou je van postpunk met een toets dreampop en shoegaze, dan zullen deze mannen allesbehalve teleurstellen.

3. Shht

Ja, we zeiden het al vaak, maar we zeggen het opnieuw, kom die nieuwjaarsresolutie na en GA SHHT ZIEN! Ookal hebben we hen al meermaals aangeraden in onze lijstjes, toch kunnen we niet anders dan het opnieuw doen, want deze mannen zijn live gewoonweg volledig doorgeslagen, crazy, mond-doen-openvallend... Enfin, gewoon steengoed. Shht gaat dit jaar potten breken, en kom, wie wil daar nu niet bij zijn van in het begin? 

4. Teen Creeps
 

Met een debuutplaat die eraan zit te komen, lijkt We Are Open ons de beste plaats om daar al eens een voorproefje van te degusteren. Mensen die rock uit de jaren ’90 wel weten te appreciëren in combinatie met een snuifje punk, moeten bij Teen Creeps zijn op zaterdag.  Oh ja, ook deze band gaat in 2018 mogelijks stijl omhoog wat bekendheid betreft, dus laat dit opnieuw je uitgelezen kans zijn om de jongens nu al te ondekken.

5. Raketkanon & Onmens

Ok, bij deze laatste spelen we een klein beetje vals, maar kiezen was waarlijk te moeilijk. Eerder dit jaar hadden wij nog een babbel met Pieter-Paul Devos (frontman Raketkanon en Kapitan Korsakov), en zijn passage mag je gewoon nergens missen, dus ook niet op We Are Open. Raketkanon live meemaken, is gewoon een belevenis op zich. Bovendien worden we mogelijk getrakteerd op een sneak-peek van nieuw materiaal...

Daarnaast valt het project van Sigfried Burroughs (drummer bij Kapitan Korsakov), Onmens, ook niet te missen op We Are Open. Verwacht je aan compromisloze, krankzinnige noiserock, maar vooral aan een geniaal optreden.

Ontdek de volledige zaterdagse line-up hier.