11 artiesten van eigen bodem die je niet mag missen op Pukkelpop

#ikluisterbelgisch

Elice
  • Kiewit
  • 16 tot 19 aug 2017
Google maps
location

Nog even geduld en dan barst het jaarlijkse festival op de Kiewitse weide, ook wel gekend als Pukkelpop, terug los. 

Ook dit jaar programmeert het festival rijkelijk artiesten van eigen bodem. BILL verlicht de keuzestress met een mooi lijstje van onze Belgische favorieten per dag.  

Woensdag 16/8

TheColorGrey

Op woensdag is de line-up een stuk korter dan op de volgende dagen, maar de Belgische naam die je op de eerste dag zeker moet checken is TheColorGrey. Als je houdt van melodische hiphop vermengd met soul en r&b dan is deze Antwerpenaar voor jou.

Donderdag 17/8

Op donderdag staan drie jonge Belgische namen allemaal gelijktijdig gepland: Glints, Blackwave en Faces on TV. Hoewel je ze eigenlijk alle drie zou moeten zien, wordt kiezen verplicht.  
 

Glints

Voor wie houdt van experimentele hiphop met soul- en jazzinvloeden en een innemende frontman die iedereen aan het dansen krijgt, is de Castello the stage to go.


Blackwave

Voor wie ook houdt van hiphop met jazz-invloeden, maar dan in een iets commerciëler jasje en met twee frontmannen die het hiphopimago hooghouden, is de Lift the place to be voor jou.


Faces on TV

Voor wie helemaal niets heeft met hiphop, maar indiepop wel kan smaken, moet op de Main Stage zijn. Zijn aanstekelijke deuntjes gecombineerd met bezwerende zanglijnen en elektronische beats helemaal jou ding? Dan zal het soloproject van Jasper Maekelberg je zeker bevallen.

Later die dag staan er nog meer fantastische Belgische namen geprogrammeerd, maar dé Belgische naam die op donderdag zeker ook een plaats op je lijst verdiend, is… 


Girls in Hawaii 

De zeskoppige Waalse band Girls in Hawaii zal je in de Marquee betoveren met hun indierock. Na een pauze van zo’n drie jaar zijn ze eindelijk helemaal terug. En hun nieuw materiaal, dat uiterst melodisch en orkestraal klinkt, maakt ons extra nieuwsgierig naar hun show. Girls in Hawaii is er voor de fans van Deus en Absynthe Minded.

Vrijdag 18/8

STUFF.

Heel erg experimentele jazz met invloeden van hiphop, funk en electro, zo kan je STUFF. het best omschrijven. Sta je open voor iets vernieuwds of een totale verrassing, dan is deze band een aanrader. Ben je grote fan van het genre, dan is STUFF. gewoon een must see! Ga en ontdek vooral zelf waarom deze band zo geprezen wordt.


Tamino

Het gaat hard voor de Nieuwe Lichting-winnaar, Tamino. Hij speelde deze zomer al op zowat ieder groot festival, en daar kan ook Pukkelpop natuurlijk niet tussen ontbreken. Word verwarmd door de wondermooie melancholische klanken van deze jonge man, vrijdag in de Lift. Kippenvel verzekerd, geloof ons. 


Newmoon

Oké, we geven het toe, we hebben deze band al vaak aangeraden in onze artikels. Sorry, not sorry, we doen het toch opnieuw, want Newmoon moet je gewoon aan het werk zien als je fan bent van shoegaze/postrock. Geloof ons, hun knallende gitaarlijnen in combinatie met hun melancholische vocals stellen niet teleur. 

Zaterdag 19/8

Ook op de laatste dag van Pukkelpop is er plaats voor Belgen. En wat voor Belgen! Deze drie meesters (groot en klein) mag je gewoon niet missen op zaterdag

Steak Number Eight

Steak staat op een nogal vreemd, vroeg uur gepland op de Kiewitse wei, maar als er nu één band de moeite is om voor vroeg uit je tent te komen, dan zijn het deze West-Vlamingen wel. Steak Number Eight zijn kortweg meesters in hun genre en zijn tot ver buiten onze landsgrenzen een gerenommeerde naam. Wie postrock/sludgemetal kan smaken, moet gewoon de knallende decibels van deze legendes van eigen bodem aan den lijve gaan voelen. 


Vuurwerk

Nog zo’n Belgische naam die je op zaterdag gewoon gezien moet hebben is Vuurwerk. Voor wie graag artiesten ontdekt voor ze écht groot zijn, dit is je kans. Vuurwerk zal je plezieren met alternatieve electro met invloeden van verschillende genres en mogelijk een gastpassage van Glints (voor wie hem op donderdag zou moeten missen).


Gruppo Di Pawlowski

Nu Mauro er officieel de brui aan heeft gegeven bij dEUS, blaast hij zijn soloproject Gruppo Di Pawlowski terug alle leven in. Wie op Pukkelpop getuige wil zijn van een crazy, losgebarsten show met een serieuze hoek af die daardoor net übergeniaal is en versteld wil staan van vernuftige improvisatie, moet deze man gewoon checken!