12x te spotten Belgisch talent deze festivalzomer

BILL's Festivalzomer 2017

Elice

Met de geliefde festivalmaanden in zicht, maken wij met plezier het verlangen nog iets groter. Wij goten onze favoriete jonge Belgische artiesten in een praktisch lijstje: Twaalf namen die je gewoon niet mag missen tussen al dat buitenlandse geweld én waar ze te spotten: 

1. Tamino

Waar? Rock Werchter, Pukkelpop, Lokerse Feesten

Na zijn overwinning bij De Nieuwe Lichting 2017 gaat het hard voor deze jongeman. Hij is niet meer weg te slaan van de radiostations en mag ook meteen de poster van het grootste Belgische festival, Rock Werchter, kleuren.

Geen ticket? Niet getreurd, je kan hem ook gaan spotten op Pukkelpop en de Lokerse Feesten. Allen daarheen!

2. Roméo Elvis x Le Motel

Waar? Les Ardentes, Dour

Roméo Elvisde Belgische hiphopkoning van het moment en de grote overwinnaar van de Redbull Elektropedia Awards, kan je deze festivalzomer spotten op Les Ardentes en Dour. Samen met de tunes van Le Motel kunnen we spreken van een match made in heaven. Veel meer woorden hoeven we hier niet aan vuil te maken zeker?

3. Ulysse

Waar? Les Ardentes

Voor aanstekelijke indiepop uit het Brusselse moet je in juli op Les Ardentes zijn. Passief kijken en stilstaan is bij dit electrotrio geen optie. Je gaat er dansen, dansen, dansen. Voor het ultieme zomergevoel is het bij Ulysse te doen.

4. Newmoon

Waar? Pukkelpop, Cactusfestival 

Getipt in onze eerste #ikluisterbelgisch-editie en te spotten op één van de grootste festivals van de zomer. Ja hoor, de mannen van Newmoon mogen het podium van Pukkelpop bestijgen én ook dat van Cactusfestival. Fan van kletsende gitaren en melancholische vocals? Vink deze dan maar aan op je to-see list. 

5. Warhola

Waar? Rock Werchter, Lokerse Feesten

In onze vierde #ikluisterbelgisch-editie maakten we kennis met enkele Bazart zij-projecten die aan een serieuze opmars bezig zijn. Eén van hen, Oliver Symons is dat zeker! Hij mag namelijk, naast met Bazart, deze zomer ook de weide van Rock Werchter en het plein van de Lokerse Feesten bespelen met zijn soloproject Warhola

6. Kapitan Korsakov

Waar? Lokerse Feesten

Ook fans van het hardere geluid komen aan hun trekken op de Lokerse Feesten. Op woensdag 9 augustus staat Kapitan Korsakov er namelijk garant voor een stevig noiserock-feestje om even helemaal op los te gaan.

7. Brutus

Waar? Dour

Wie op zoek is naar Belgisch vrouwelijk geweld tussen al die mannelijke namen op de festivalaffiches, zoekt het best op de poster van Dour. Daar gaat onder andere powerwoman Stefanie Mannaerts van Brutus, brutaal en ongetemd alles van zichzelf geven! Brutus is er voor de festivalgangers die houden van de pur sang punk met postrock-, hardcore- en metal-invloeden.

8. J. Bernardt

Waar? Rock Werchter, Les Ardentes, Dranouter, Borgerwood

Balthazar ontvouwde dit jaar zijn tentakels en daar is J. Bernardt er ééntje van. Met zijn zwoele, donkere electro brengt hij iedereen in verleiding. Deze zomer zal hij de temperatuur op de festivalweides hoogstwaarschijnlijk met enkele graden doen stijgen. Jinte aan het werk zien deze zomer is trouwens niet zo moeilijk. Zin om te dansen? Dan kan dat zowel op Rock Werchter, Les Ardentes, Borgerwood als Dranouter.

9. Monolithe Noir

Waar? Dour

Voor eclectische, donkere en ietwat bizarre electro moet je deze zomer op de weide van Dour zijn. Niet alleen Belgische electro-godin Amélie Lens zal er haar beste knoppenwerk tonen, ook de Belgische Monolithe Noir zal zijn kunsten showen. Voor hét underground electro-feestje van de zomer ben je bij deze man aan het juiste adres.

10. Brihang

Waar? Dranouter

Hiphop leeft meer dan ooit in België. Dat merken we ook aan de festivalaffiches waarop een pak hiphopnamen passeren. BILL Awards-nominee Brihang is ook zo'n opkomend hiphoptalent. Hij doet het niet in het Frans, maar in zijn schoonste West-Vlaams. Deze zomer kan je de Knokse hiphopper terug vinden in zijn natuurlijk habitat, op de weide van het West-Vlaamse Dranouter

11. Glints

Waar? Pukkelpop

Deze Antwerpse jongeman met dubbele achternaam, stelden we al even aan jullie voor in onze derde #ikluisterbelgisch-editie. Het opkomende hiphoptalent (sorry, ja alweer, hiphop leeft!) met een zeer eigen vibe, mag dit jaar de weide van Pukkelpop aan het dansen brengen. Daar kunnen wij alleen maar heel blij om zijn!

12. Robbing Millions

Waar? Dour

 

Vettige psychedelische indierock uit het Brusselse, daar zorgen de mannen van Robbing Millions dan weer voor op Dour. Voor wie op zoek is naar een dosis humor tussen al die serieuze optredens door, is het podium van Robbing Millions the place to be!

En om het nog wat makkelijker te maken, hebben we ook deze kaart voor je. Check wie er bij jou in de buurt staat: 

 Meer #ikluisterbelgisch? Check de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.