3x bijleren over duurzaamheid

Festivalavond over Duurzaam Leven

Festival van de Gelijkheid

Eline Crols
  • STUK Leuven
  • 18 mei 2017
Google maps
location

Festival van de Gelijkheid verzamelt interessante stemmen en inspirerende documentaires tijdens de Festivalavond over Duurzaam Leven op 18 mei in Leuven. Wij zochten uit wat voor leerrijks de avond voor jou in petto heeft.

Hoe duurzaam halal voedsel kan zijn

Vijf gedreven sprekers laten hun waardevolle inzichten en ideeën op je los tijdens een panelgesprek over onder meer duurzaam koken, shoppen en op kot gaan. Een van hen is etnisch marketeer Rachid Lamrabat. Hij vertelt hoe hij halal eten koppelt aan een respectvolle omgang met dieren en de natuur.

Wat het belang van bijen is voor de mens

In documentaire More than honey gaat regisseur Markus Imhoof op zoek naar verklaringen voor massale bijensterfte. Hij toont aan hoe schadelijk vervuiling en pesticiden zijn voor de bijenpopulatie en sleepte daarmee een Oscarnominatie in de wacht.

Hoe je elektrische apparaten een langer leven gunt

Neem tijdens de inspiratiemarkt Simplify Life deel aan de miniworkshop Lang Leve Klein Elektro, of kom er oude spullen upcyclen tijdens het Repair Café.  

Genoeg bijgeleerd? Tijd voor ontspanning tijdens melancholische muzikale afsluiter Marble Sounds die nieuw werk brengt uit zijn recentste plaat Tautou.

Ontdek het volledige programma hier.