5 om te zien op Couleur Café

Tour & Taxis

Brussel

Nathalie

Zomerse muziek –check. Relaxte sfeer – check. Mojitos en heerlijk eten – check.

Google maps
location

De zomer begint zogezegd op 21 juni, maar wij weten wel beter. Couleur Café is het echte startschot. Zomerse muziek –check. Relaxte sfeer – check. Mojitos en heerlijk eten – check. Wat staat er dit jaar op het muzikale menu? BILL serveert je alvast vijf appetizers. 

Basement Jaxx

Het is al een tijdje geleden dat de Britse hitmachine nog echt potten heeft gebroken, maar een feestje wordt het sowieso. Op de juxebox passeren immers hits als Where’s your head at, Good Luck en Romeo. Wie Basement Jaxx ooit live bezig zag op Werchter of Pukkelpop weet dat ze hun live show volproppen met krijsende zangeressen, flitsende visuals en een massa toeters en bellen. Je spieren opwarmen doe je met de jazzy elektroswing van Parov Stelar

Wanneer? Vrijdag 27/6 


Ben Howard

Aanstekers in de aanslag voor de meezingers van de Britse singer-songwriter. Het meebrulbare refrein van Keep Your Head Up is ideaal festivalmateriaal. Kampvuurliedjes niet zo je ding? The Subs zullen hun stinkende best doen om Ben met vuile beats te overstemmen in de Univers tent.  Twee jaar geleden dreigde er plaatselijk tsunamigevaar toen de zanger boven de kolkende mensenzee in de tentmast kroop. I am the pope of dope!

Wanneer? Zaterdag 28/6 


Veence Hanao

Terwijl iedereen met open mond naar Stromae stond te gapen, werd er elders in Brussel verdomd lekkere hiphop gemaakt. Veence is net als Paul van het bluesy type: poëtische teksten die meer gemeen hebben met de chansons van Jacques Brel dan de blingbling van 50 Cent. Al staan de twee Brusselaars muzikaal mijlenver van elkaar. Terwijl Stromae de massa knallende beats staat te voeren, serveert Veence zijn subtiele flow aan de fijnproevers. Minder Vorst Nationaal, meer laidback vibes. 

Wanneer? Zaterdag 28/6 


Laura Mvula

Laura Mvula is een fascinerende verschijning met dito stem. Het ritmische geklap en de gospelkoorecho’s van Green Garden zijn catchy as hell. Op haar debuutalbum Sing to the Moon staan ook heel wat fijnbesnaarde ballads. Benieuwd hoe de Engelse dit live zal vertalen voor een festivalpubliek. 

Wanneer? Zaterdag 28/6 


The Rapper vs The Ambassador 

Hiphop fans komen ook dit jaar weer ruimschoots aan hun trekken op Couleur Café. Chance The Rapper is de volgende wonderboy van de Amerikaanse scene. Nog geen album uit, maar wel al getourd met Kendrick Lamar en Childish Gambino. Chance is net als Kanye van Chicago en neuriet al stilletjes "wacht maar af totdat ik koning ben"...

Heb je hiphop liever met een saus van Afrikaanse gitaarriedels? Blitz the Ambassador is een jonge Ghanees die met een valiesje vol hiphopdromen in New York arriveerde. Blitz vat de hele Couleur Café filosofie samen: Afrikaanse cocktail + hiphop beats = good vibes. 

Wanneer? zaterdag 28/6 (Chance The Rapper), zondag 29/6 (Blitz The Ambassador)

 

Couleur Café strijkt van 27 tot 29 juni neer op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. Voor de volledige line up en tickets klik hier