9 concerten die je deze maand niet mag missen

Muzikaal maandoverzicht: februari

Julie

Als muziekliefhebber word je soms een beetje te veel verwend. Er staan iedere maand wel tientallen concerten voor je klaar. BILL stelt negen februari-optredens voor die je absoluut moet beleven.

8/02 Triggerfinger in Vooruit

Dat Triggerfinger bestaat uit een pittig trio moeten we je niet meer vertellen. Ze hebben de afgelopen maanden al een hele reeks concerten achter de rug én deze maand spelen ze nog eens. Waar wacht je nog op?

08/02 Girls in Hawaii in Het Depot

Girls in Hawaii is back en dat mogen we weten! De Belgische indierockband passeert bijna alle Belgische zalen! In september gooiden ze een nieuwe plaat Nocturne op tafel en die kan je op 8 februari live beluisteren.

Op 17 februari spelen ze ook in Trix.

9-10/02 We Are Open in Trix

We Are Open is hét showcase festival van België. Gedurende twee avonden krijgen de meest verse en veelbelovende bands de kans hun muziek te delen met een publiek. De ideale uitstap om nieuwe muziek voor je playlist te ontdekken.

Met onder andere deze artiesten op de line-up: blackwave., DVTCH NORRIS, Fùgù Mango, Caballero & JeanJass, dirk., Ivy Falls, Shy Dog, Tin Fingers en onze BILL Award-nominee Shht

14/02 – Intergalactic Lovers in Ancienne Belgique

De ultieme valentijnsdate! Pak elkaar eens goed vast, sluit je ogen en Intergalactic Lovers doet de rest!

14/02 Binkbeats in Ancienne Belgique

En als Intergalactic Lovers niet je ding is, verhuis je gewoon even van zaal en voorziet de Utrechtse multi-instrumentalist je van enkele vloeiende elektronische beats. De artiest brak in oktober door met zijn debuut-EP. 

Een dag later, op 15 februari, komt Binkbeats ook langs in De Roma.

17/02 Eefje de Visser in Muziekodroom

De Nederlandse singersongwriter wist al heel wat Belgische harten te veroveren. Check haar op 21 februari live en laat haar songs ook jou in vervoering brengen.

Op 21 februari treedt Eefje de Visser ook op in De Roma.

18/02 Simple Minds in Ancienne Belgique

En ook deze oude rockers zijn terug van weg geweest! Het is een unieke kans om de muziek van zo’n grote band in een ruime, toch intieme zaal als de Ancienne Belgique te mogen beleven. De show is opgesplitst in drie delen. Eerst brengt Simple Minds de nummers van hun nieuwe plaat, gevolgd door een interview on stage. Om af te sluiten, spelen ze natuurlijk de klassiekers. 

22/02 The Chainsmokers in Lotto Arena

Het DJ-duo is al enkele jaren een begrip in de muziekwereld. The Chainsmokers werkte al samen met onder andere Coldplay, Zayn, Selena Gomez, Charlie Puth en Justin Bieber. Voor een serieus feestje moet je op 22 februari dus in de Lotto Arena zijn.

27/02 Kendrick Lamar in Sportpaleis

Get down, be humble. Dat je tijdens dit concert ook naar de grond zal zakken voor een sit down, staat al vast. Het was een mooi jaar voor de Amerikaanse rapper. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Kendrick Lamar het in 2017 tot king van de hiphop schopte. Want vijf Grammy Awards haal je niet zomaar binnen.