Acht dingen die je nog niet weet over London Grammar

London Grammar naar Rock Werchter

Julie

Rock Werchter verrast ons alweer met een nieuwe topper op de line-up: London Grammar. De fragile stem van zangeres Hannah Reid zal dus ook dit jaar de wei van Werchter stil krijgen. Om af te tellen presenteren we je een lijstje met interessante weetjes over de band. 

1. Facebook official

Zangeres Hannah Reid en gitarist Dan Rothman waren al facebookvrienden voordat ze elkaar echt ontmoetten. Toen Dan een foto van Hannah met een gitaar zag verschijnen, sprak hij haar aan op de Universiteit van Nottingham. Drummer Dot Major sloot zich een jaar later bij de band aan.

2. Plankenkoorts

In de beginjaren van London Grammar had Hannah wat last van plankenkoorts. Zelfs vandaag beseft de mooiste vrouwenstem van Engeland nog niet hoe fantastisch ze klinkt.

© Julie Rommelaere

© Julie Rommelaere

3. De wereld rond

De eerste single Hey Now werd voor het eerst opgepikt door een radiostation in Australië. Ze waren zo’n fan van het nummer dat ze het illegaal downloadden omdat het nummer nog niet te verkrijgen was. Maar hey, als je zo de andere kant van de wereld bereikt, is dat geen probleem toch?

4. Haat-liefde

If You Wait zorgde ervoor dat London Grammar bij een label kon tekenen. Toch vindt Hannah het vreselijk om de single voor een publiek te zingen. Elke keer als ze dit nummer live brengt kan ze moeilijk ademhalen. 

5. On-geloof-lijk mooi

Een groot deel van het album Truth Is A Beautiful Thing werd opgenomen in een kerk. Magisch!

6. Ruimtewezens

Het trio is verzot op films in de ruimte. Interstellar is er één van. Na het kijken van een film praten ze over de soundtracks, die uiteindelijk ook hun muziek beïnvloeden.

7. Van de studio naar Zweinstein 

Hannah en Dot overtuigden Dan om de Harry Potter-boeken te lezen. Dit deed hij wanneer ze in de studio zaten met dagelijkse Harry Potter-updates tot gevolg.  

8. Zingen onder de douche

En als je dacht dat London Grammar afwijkt van alle clichés… Nee hoor, Hannah bedacht Rooting For You al zingend onder de douche. Can we blame her? Iedereen doet het!