Addison Groove headliner op HABITAT

Muziek - Ondernemen - (Street) Art

Leuven

Pieter Claes
  • Het Sportkot
  • 06 aug 2016
Google maps
location

Op 6 augustus moet je in het sportkot zijn. Ja, zelfs wanneer je meer uitkijkt naar een tandartsbezoek dan naar een kwartier op de Finse piste. 

HABITAT heeft namelijk niets met sport te maken, maar serveert wel voor ieder wat wils. Het zomerfestival bundelt - gratis en voor niets - innovatief ondernemerschap, de meest oorstrelende beats én de vetste straatkunst uit Leuven. 

Headhunter 

Het muzikale luik van HABITAT wordt uitgesmeerd over twee podia, elk met hun eigen insteek. Het groene amfitheater – zo’n beetje het hoofdpodium –  serveert de grote (internationale) kleppers. Zo heeft met name Addison Groove (a.k.a Bristolse dubsteplegende Headhunter) zijn ticket naar Leuven al geboekt. 

Daarnaast kan je op het Zelfkweek-podium voornamelijk talent uit eigen land bewonderen. Slagwerk, Uhuru Sound en Stray Agency tekenden al present. 

Inspiratiecaravans en kunstpiramides 

Nog niet genoeg om je uit je kot te lokken? HABITAT focust ook op jonge ondernemers, met een grote ruilmarkt en een inspiratiecaravan waar de breinen achter interessante projecten hun verhaal met je delen.

Daarnaast kan je de beste street artists van leuven live aan het werk zien, en passeren er ook een aantal slam poets en performancekunstenaars de revue. En ja, er is zal ook lekker eten zijn: in de foodcorner staat gezonde (vegetarische) festivalkost op het menu.