Lea Rue: "Het is eindelijk 'mijn muziek' geworden"

Nieuwe single River

Marie

Lea Rue is terug van weggeweest. De 24-jarige Emma Lauwers brengt vandaag haar derde single uit, River. Waarom ze daar twee jaar mee wachtte, legt ze met plezier uit aan BILL.

 (c) Studio Latckers

BILL: Je vorige single dateert uit 2015. Waarom die pauze van bijna drie jaar?

Lea Rue: “Mijn eerste twee singles zijn vrij snel na elkaar uitgekomen door een gelukkige samenloop van omstandigheden. Daarna wou ik echt de tijd nemen om op zoek te gaan naar mijn eigen stijl. Na veel experimenteren en allerhande muziekstijlen in me op te te nemen heb ik nu veel meer het gevoel dat het over ‘mijn muziek’ gaat. Ik heb ook veel actiever meegeschreven aan deze single.

Daarnaast ben ik ook nog student en zit ik eindelijk in de slotfase van mijn studies communicatiemanagement, dat nam natuurlijk ook heel wat tijd in beslag. Ik loop momenteel stage bij een managementbureau, dat zich onder andere bezighoudt met tourmanagement. Door de jaren heen heb ik dus een hele rugzak aan informatie verzameld, en in combinatie met ‘ouder’ worden, heeft dat er wel voor gezorgd dat ik nu veel beter weet waar ik naartoe wil, wat muziek betreft dan toch.” (lacht)

BILL: Hoe zou je je muzikale stijl tegenwoordig dan omschrijven?

Lea Rue: "Ik blijf trouw aan mijn zangstijl: zweverige melodiën en pop- en folkinvloeden die ongetwijfeld zijn blijven hangen uit mijn vroege jeugdjaren. Het blijft dus nog steeds ‘dreampop’ maar er zitten nu wat meer alternatieve r&b-vibes en triphopinvloeden in." 

BILL: Je bent wel nog steeds bij platenlabel CNR (Lost Frequencies, Dimitri Vegas & Like Mike), is de samenwerking daar veranderd?

Lea Rue: "Ik heb het geluk een platenlabel te hebben dat openstaat voor mijn mening, ook al staat die soms een beetje haaks op die van hun. Als artiest heb ik daar niet het gevoel één van de velen te zijn en ze geloven in een langetermijnsamenwerking. Met Yves Gaillard (Van Echelpoel) heb ik opnieuw een fijne klik gehad bij het schrijven en producen van dit nummer maar ik had nu ook de kans samen te werken met de Londense producer Tim Bran, die onder meer samenwerkte met Birdy, The Verve, London Grammar..."

BILL: Wat mogen we verwachten van de nieuwe single?

Lea Rue: “River gaat impliciet over sirenes, de mooie en verleidelijke wezens die helemaal veranderen zodra ze macht hebben over iemand. Voor mij is dat een metafoor voor hoe het soms kan gaan in relaties. Voor het artwork heb ik samengewerkt met Melvin Jonckers van Studio Latckers, een opkomend stylist, fotograaf en graficus. Ik werk bij voorkeur samen met aankomende lokale talenten en en kan gelukkig steeds rekenen op creatieve vrienden.”

(c) Studio Latckers

BILL: Wat brengt de toekomst voor Lea Rue?

Lea Rue: “Ik ga me vooral concentreren op nieuwe composities met het oog op een follow-up single en een uitgebreider repertoire. Tegelijker gaan we werken aan het livegebeuren want, ook al zijn er nog niet meteen liveshows gepland, het kan soms snel gaan en dan wil ik klaar staan met een band.”

BILL: Dus we horen snel weer van je? 

Lea Rue: “Zeker! Nu ik afgestudeerd ben, krijgt mijn muziek mijn onverdeelde aandacht. Ik ga er tegenaan met meer volwassenheid en meer vastberadenheid.”

(c) Studio Latckers