An unknown imaginary friend

Hasselt en Kortrijk

Slow Magic

Nathalie

Slow Magic - Youths

  • Muziekodroom
  • 17 nov 2013
Google maps
location

Slow Magic is een vreemde vogel. Hij draagt een fluo zebramasker tijdens optredens en omschrijft zijn muziek als "the sound made by an unknown imaginary friend". Hype of niet, BILL is fan van zijn dromerige electronica. Ga mee zebraspotten in Hasselt of Kortrijk!

Slow Magic verkiest de anonimiteit, naar eigen zeggen omdat hij de muziek voor zich wil laten spreken en niet in een hokje geduwd wil worden. Net zoals Daft Punk lost hij dit praktische probleem op door zijn gezicht te bedekken bij optredens (hopelijk niet in de douche). Ook zijn muziek heeft iets mysterieus. De dromerige electronica op zijn debuut Triangle betovert en de video’s hebben iets van een nostalgische trip. Meneer Magic luistert zelf naar Rhye en Kings of Convenience en die invloeden hoor je.

Afgelopen zomer speelde Slow Magic een fijne set op Pukkelpop. Hij was daar in allerijl opgetrommeld als vervanger voor collega XXYYXX. Slow Magic liet de Castellotent ontploffen door zijn rustige chillwave live te kruiden met wilde drums en dansbeats. Hij sprong ook een paar keer met zebramasker en al het publiek in.

Optredens in België

Een Europese tour brengt Slow Magic nu opnieuw naar België, hoera! Op zondag 17 november in Muziekodroom Hasselt, na een eerdere passage op donderdag 12 november in De Kreun in Kortrijk.

Ook de respectievelijke voorprogramma’s zijn de moeite:

Astrid: Deze fenomenale stem heb je misschien al gehoord bij AKS (het Leuvense dubstepcollectief). Benieuwd hoe ze solo klinkt in Hasselt!

Vuurwerk: Brussels trio dat de Castello op Pukkelpop mocht openen dit jaar. Sfeervolle soundscapes op een tapijt van beats, zo ongeveer moet een donker sprookjesbos klinken. (te zien in Kortrijk)